Arrenca la segona fase d'obres per la construcció del nou col·lector d'Aigües de Reus

Les obres començaran el pròxim dilluns, 22 de juliol
Imatge de la rotonda de l'avinguda de sant Bernat Calbó, entre la plaça d'Europa i el carrer d'Astorga | Google Maps

 

A partir del proper dilluns 22 de juliol, tal com informa el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, hi haurà afectacions al trànsit a la rotonda de l'avingunda de sant Bernat Calbó, entre la plaça Europa i el carrer d'Astorga. El motiu és la continuació de les obres de construcció del col·lector de la xarxa de sanejament que executa Aigües de Reus i que estan adjudicades a l'empresa Agrovial. Els treballs tenen una durada estimada d'un mes.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Per poder portar a terme els treballs es tallarà la circulació en l'avinguda Sant Bernat Calbó en sentit plaça del Canal, a l'alçada del carrer d'Astorga; i també es tallarà la circulació a la rotonda, des de la plaça d'Europa en direcció carrer d'Astorga. La circulació des de la plaça del Canal a la plaça del Santuari de Misericòrdia restarà oberta.

 

Imatge de la primera fase d'obres. | Jordi Olària

 

 

Les obres del nou col·lector d'Aigües de Reus

El passat mes de novembre es van iniciar les obres del col·lector que recull totes les aigües residuals de la ciutat per dur-les cap a la depuradora municipal. L'acció s'ha portat a terme en dues frases. En la primera, d'uns tres mesos de durada, es va canviar la canonada de l'Avinguda de Salou. Les obres van servir per millorar la xarxa de sanejament a la zona alta del barri Fortuny i Mas Iglesias instal·lant un col·lector d'uns 520 metres de llarg, des de la plaça del canal fins a la gasolinera.

 

Ara, s'està instal·lant la segona fase que servirà per acabar de completar la renovació d'un equipament degradat amb el pas dels anys. Les obres consistiran en la col·lobació de 600 metres de nova canonada de 1.200 i 1.500 mm de diàmetre entre la plaça del Canal i la rotonda de Bellisens, amb la qual cosa es preveu millorar el drenatge de la ciutat.

 

El finançament d'aquesta nova fase del col·lector d'aigües s'emmarca en el Pla de Reposicions i millores que l'Agència Catalana de l'Aigua destina al sanejament en alta de Reus. Entre la primera fase i aquesta darrera part del projecte del nou col·lector, l'ACA ha invertit a Reus 1.868.000 euros. La primera fase d'aquest projecte del nou col·lector va ser una de les inversions més importants d'Aigües de Reus dels darrers anys.