Imatges virtuals del Pavelló del Molinet

Cap empresa s'interessa pel pavelló del Molinet de Reus, que patirà un nou retard

El govern modificarà el projecte per tornar-lo a licitar | El projecte acumularà un any i mig de retard

Un dels equipaments estrella en matèria esportiva de la ciutat de Reus ha quedat desert. Cap empresa s'ha interessat per redactar el projecte executiu, pas previ per poder-lo construir, i ara el govern haurà de modificar-lo per tornar-lo a licitar. Aquest pavelló segueix acumulant retards després que la previsió inicial fos redactar el projecte l'any 2018 i construir l'equipament entre el 2019 i el 2020.

Fonts municipals confirmen que «es revisarà el plec i, en dues o tres setmanes, es tornarà a licitar». El cas és que, el que ha quedat desert, no és la construcció del pavelló, sinó la redacció del projecte executiu, és a dir, el pas previ. Aquesta redacció, amb un pressupost de 65.340 euros, es va pactar entre govern municipal —aleshores PDECat, ERC i Ara Reus en minoria— i PSC el maig del 2018.

Després de tancar els comptes del 2017, l'Ajuntament va registrar un superàvit de quatre milions d'euros, part dels quals es va acordar destinar a la construcció d'equipaments esportius. La idea presentada el maig del 2018 era licitar la redacció del projecte a finals d'aquell any, començar les obres durant el 2019, i posar-lo en marxa el 2020. No va ser fins al mes de novembre passat que es va anunciar, per part del nou govern municipal, la licitació d'aquest projecte executiu que ara ha quedat deserta. 

Imatges virtuals d'una de les pistes del futur Pavelló del Molinet
Imatges virtuals del Pavelló del Molinet | Ajuntament de Reus

La idea de construir un pavelló a l'àrea de Mas Iglesias es remunta al darrer govern tripartit, però aleshores va quedar aturada per falta de finançament. Ara s'ha tornat a recuperar l'objectiu d'establir-hi un pavelló a mig camí entre els polilleugers que ja existeixen —el del barri Gaudí i el de l'Alberich i Casas— i el pavelló olímpic. Ha de comptar amb 2.719 metres quadrats de pista poliesportiva que es puguin utilitzar com una de sola, o com dues de petites i accés directe a l'Institut Roseta Mauri.

El calendari, ara quedaria configurat de la següent manera: a meitats de febrer es tornarà a licitar la redacció del projecte executiu. Si els terminis de presentació d'ofertes es mantenen igual, podrien passar dos mesos fins que quedi adjudicat a una empresa —el mateix període que ha passat ara fins a declarar-se deserta—, i aleshores, de nou mantenint els terminis actuals, cinc mesos més perquè l'empresa redacti el projecte executiu. A la tardor podrien licitar-se les obres de construcció de l'equipament que, segons es va anunciar, comptaran amb un pressupost de 3,3 milions d'euros.

Imatges virtuals de les grades i una pista del Pavelló del Molinet
Imatges virtuals del Pavelló del Molinet | Ajuntament de Reus

Els nous polilleugers del Cèlia Artiga i del Joan Rebull

Aquell acord del maig del 2018 entre govern i PSC incloïa una partida pressupostària de 2,4 milions d'euros per construir un polilleguer associat a l'Escola Cèlia Artiga i un altre al col·legi Joan Rebull. En el primer cas, la tardor passada es va superar el 40% de l'execució de l'obra, mentre que les de l'equipament de l'avinguda Onze de Setembre van començar a finals d'estiu.

El concepte de polilleugers fa referència a un equipament esportiu amb una sola pista, dos vestidors i l'espai mínim necessari per als serveis com calderes. Actualment ja n'hi ha un al barri Gaudí i un altre al costat de l'escola Alberich i Casas.


Comentaris