La plaça de la Festa Major de Reus ja es tanca a la nit

Les reixes estaven col·locades des del mes d’abril però es podia continuar accedint a la plaça en horari nocturn ja que ningú les tancava
Imatge de les reixes de la plaça de la Festa Major del Mas Vilanova de Reus | Cedida

 

Els veïns del barri Mas Vilanova han vist com finalment s’ha resolt una de les reivindicacions més importants dels darrers anys amb el tancament de la plaça de la Festa Major. Des d’aquest dimecres a la nit, un operari de les Brigades Municipals de Reus s’encarrega de tancar la reixa a la nit i obrir-la a primera hora del matí. D’aquesta manera, els veïns del barri Mas Vilanova viuen «més tranquils» ja que des de feia molts mesos demanaven el tancament de la plaça de la Festa Major de Reus per evitar els actes incívics que s’hi produïen. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El tancament estava instal·lat des del passat mes d’abril però es podia accedir a la plaça en horari nocturn perquè ningú tancava les reixes. La instal·lació d’aquest tancat va ser una proposta impulsada pels veïns del barri Mas Pellicer en els pressupostos participatius 2018. El projecte, amb un pressupost de 20.000 euros, també preveu el tancament dels jardins de la plaça del Seguici Festiu. 

D’aquesta manera, amb el tancament de la plaça de la Festa Major es posa fi als problemes d’incivisme que es produeixen cada nit en aquest espai del barri Mas Vilanova de Reus.

La plaça de la Festa Major, escenari de constants actes incívics

La plaça de la Festa Major del barri Mas Vilanova de Reus ha estat escenari de constants actes incívics. Cada cap de setmana, i ara a l’estiu també entre setmana, grups de joves aprofiten per beure, fer pintades i destrosses al mobiliari. Aquesta situació s’ha anat repetint durant molt de temps i per aquest motiu el veïnat va decidir fer la proposta del tancament de la plaça als pressupostos participatius.

Els autors dels desperfectes buiden les papereres de la plaça deixant la borsa al terra | Valentín Rodríguez

El president de l’Associació de Veïns del Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, explicava a Tarragonadigital que els desperfectes s'havien accentuat aquests darrers mesos amb restes de fogueres, pintades a les parets, amb la brossa fora de les papereres treta expressament i amb ampolles buides de begudes alcohòliques, entre altres desperfectes. 

De fet, el passat divendres 16 d’agost els Bombers de la Generalitat van haver d’actuar a la plaça de la Festa Major per uns matolls que s’estaven incendiant. El veïnat explica que el grup de joves també amenacen a les persones que viuen al voltant, fins al punt de punxar les rodes del cotxe, segons explica el president de l’entitat veïnal.

"‼🐴 BONES NOTÍCIES: El propietari de la finca de La Plana recupera els ponis robats" "🔥ATENCIÓ: Incendi davant de l'Hospital Sant Joan"