Saltar-se el confinament comença a tenir conseqüències a Reus: primeres 10 denúncies

Particulars i establiments poden rebre multes per ignorar les mesures aprovades

Les mesures aprovades i anunciades per combatre el contagi del coronavirus són d'obligat compliment en la majoria de casos. Entre aquests hi ha la prohibició d'anar pel carrer si no és amb una justificació com la d'anar a treballar, a cuidar una persona que no es pugui valer per si mateixa, treure a passejar el gos o anar a comprar menjar.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Fora d'aquestes excepcions, circular o caminar pels carrers de Reus pot comportar una sanció arreu de l'Estat, unes multes que s'apliquen amb diferent intensitat en funció de cada municipi. A la regió de Tarragona, el ventall va des d'advertiments inicials fins a denúncies administratives contra les persones que, sigui a títol individual, sigui com a propietaris d'un establiment, se saltin aquestes normatives dictaminades per fer front a la pandèmia actual.

 

Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus passejant per la plaça del Prim | Adrià Morte

 

Una desena de denúncies per saltar-se el confinament

En el cas de la capital del Baix Camp, segons confirmen fonts municipals, la Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat nou persones i un local per incomplir les mesures preventives decretades per les autoritats, siguin municipals, autonòmiques o estatals, en aquest cas, el confinament preventiu. Aquestes són xifres fins a les sis del matí d'aquest dimarts, 17 de març, i des de dilluns dia 16, primer dia de plena vigència de l'estat d'alarma decretat per Pedro Sánchez, president del govern espanyol.

 

La Guàrdia Urbana de Reus no és l'única que ha aixecat actes per aquest motiu. Ciutats com Tarragona també registren denúncies i sancions contra persones que havien decidit saltar-se el confinament decretat i recomanat per les instàncies internacionals. En el cas de la capital del Tarragonès, les denúncies per aquestes actuacions, com sortir a passejar pel carrer sense emparar-se en cap de les excepcions establertes, pugen fins a la vintena.

 

Un altre exemple és el Vendrell, on s'ha optat per advertir a la població en primera instància, i sancionar només en cas de reincidència. Pel que fa als establiments, sí que s'hauria aixecat una acta a un bar, que hauria incomplert la prohibició d'instal·lar la seva terrassa.

Més notícies de la categoria Reus