Primers passos del futur centre aquàtic i de fitness de Reus

L’Ajuntament de Reus ha obert un procediment de consultes preliminars per tal de «conèixer l’opinió i informar els operadors econòmics»
Imatge aèria del Pavelló Olímpic Municipal de Rues i les pistes exteriors de bàsquet, lloc on s'ha d'ubicar la futura piscina coberta | Cedida

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els tràmits per a licitació de concessió d’obra i servei per a la construcció i explotació d’un centre aquàtic i de fitness per a 4.000 abonats a la zona sud de la ciutat, en concret annex al Pavelló Olímpic Municipal. Concretament, el consistori ha obert el procediment de consultes preliminars al mercat amb l’objectiu d’obtenir informació del sector de cara a un futur contracte de concessió.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Amb aquest tràmit, l’Ajuntament vol «conèixer l’opinió i informar els operadors econòmics de les intencions municipals i dels requisits per a desenvolupar i avaluar la millor solució per a una futura licitació». Aquest procediment està recollit a la Llei de contractes del Sector Públic.

Aquestes consultes preliminars es podran realitzar mitjançant la resposta a un qüestionari i a una posterior entrevista, si s’escau, amb totes les empreses i operadors interessats en el tema.

El termini de consultes finalitzarà el pròxim 30 de març, un cop tancat aquest procediment l’Ajuntament de Reus redactarà el Plec de condicions i iniciarà la licitació corresponent per tal de complir amb l’objectiu de poder disposar d’aquesta esperada infraestructura a la primavera de 2023.

Imatge virtual de l'exterior del nou centre esportiu integrat annex al Pavelló Olímpic Municipal | Ajuntament de Reus

L’equipament serà un complex esportiu amb diferents espais i usos

D’acord amb la informació recollida en el document penjat al perfil del contractant, l’Ajuntament preveu la licitació per a la construcció i posterior explotació, en règim de concessió, de l’equipament esportiu que inclogui un centre de fitness, wellness i zona d’aigües cobertes, amb aprofitament de la coberta, i amb complements de serveis esportius per activitats «outdoor», centralització de les oficines dels serveis municipals i manteniment d’una pista de bàsquet a l’exterior.

L’equipament es situarà en l’espai annex al Pavelló Olímpic Municipal de Reus que actualment ocupen dues pistes poliesportives. Aquest equipament, en funció de l’anàlisi de les aportacions fetes a les consultes preliminars, es podrà complementar en un aparcament soterrani d’una o dues plantes i un alberg o hostal esportiu; així com zones comunes de restauració o altres tipus de serveis (servei de restauració o bar cafeteria, bugaderia, consigna material esportiu, etc).

L’equipament té com a objectiu «pal·liar el dèficit d’oferta d’activitats aquàtiques que hi ha a la ciutat de Reus», una necessitat que es va detectar amb la redacció, l’any 2017, del Mapa d’Instal·lacions Esportives del Municipi. D’aquesta manera, es va considerar com a prioritari crear una piscina coberta i una sala destinada a l’activitat física a la zona sud de la ciutat.

"🎄L'Associació Down Tarragona, l'encarregada de decorar l'arbre de Nadal de Benestar Social" "❗️Un científic reusenc alerta: «Mengem massa carn»"