El nou Cal Massó de Reus estrena programació potenciant els artistes locals

El centre cultural aposta per oferir un espai de residència i exhibició per als artistes
Imatge del Centre d'Art Cal Massó de Reus | Cedida

 

El Centre d'Art Cal Massó de Reus engega motors de la mà de Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social. Demà, divendres 5 d'abril es donarà el tret de sortida a la nova temporada cultural. El centre inaugurarà la programació d'enguany amb un espectacle de dansa contemporània de la mà de 'Its not the de show', a les vuit del vespre.

Presentació de la programació a Cal Massó amb Ferran Benach, Ivelice Brown i Montserrat Caelles | Cedida

 

Nova programació a Cal Massó

El nou projecte cultural a la ciutat, Centre d'Art Cal Massó ha presentat avui, 4 d'abril la seva programació cultural pels pròxims mesos. La regidora de Cultura, Montserrat Caellas ha destacat que «treballarem de manera conjunta per oferir un espai més de cultura a Reus». El centre és gestionat de manera pública, amb la regidoria de cultura i privada, de la mà de Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social.

El representant de Quatre Quaranta, Ferran Benach, ha explicat a la presentació de la programació que «Cal Masó és un vaixell que feia mesos que estava ancorat i ara torna a navegar». Ha destacat que comencen una nova etapa amb, bàsicament, tres 'potes' essencials; les 'Càpsules de Creació', la 'Residència' i l''Exhibició'.

Imatge de Cal Massó | Ajuntament de Reus

 

'Càpsules de Creació'

Les 'Càpsules de Creació' és un programa per acostar al públic juvenil a persones creadores. L'objectiu és portar a cap de manera conjunta una proposta creativa. Una ocasió per tocar totes les disciplines artístiques creant productes entre joves i artistes.

Aquests tallers van destinant a col·lectius com els usuaris del Taller Baix Camp, menors no acompanyats, alumnes de batxillerats artístics, entre altres. Alguns artistes confirmats són Lax'n Busto, Roberto Oliván o Xavier Ciurans.

'Residència'

La iniciativa 'Residència' són dos projectes programats per la primavera i la tardor, respectivament. Cal Massó cedeix les seves instal·lacions i l'acompanyament a dos projectes artístics. Les persones interessades hauran de presentar el seu projecte i Cal Massó escolliran quin es podrà desenvolupar durant la primavera o la tardo. Aquesta iniciativa és una oportunitat per aquells artistes que necessiten un espai per expressar les seves creacions. 

'Exhibició'

Finalment, el projecte 'Exhibició' donarà cobertura a propostes de petit format, de qualsevol branca de l'art perquè puguin desenvolupar-se a Cal Massó. A més, Quatre Quaranta vol apostar per artistes del territori i de proximitat.

Imatge del jardí de Cal Massó. | reus.cat

 

Cal Massó, seu de prtoductes cultruals

A banda, presenten propostes educatives com el 'Taller de creació d'essència contemporània', que es desenvoluparà per Setmana Santa. Esdevindrà el punt d'informació i la botiga del festival de circ, Trapezi, i acollirà esdeveniments musicals i teatrals. També col·laborarà amb entitats culturals reusenques. Podeu consultar tota l'agenda a la seva pàgina web.

El Centre Cultural Cal Massó, portava gairebé un any sense estar obert al públic després que el seu antic gestor renuncies al càrrec de gestió. Després que sortís a licitació per segona vegada, ja que la primera va quedar deserta, l'empresa Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social serà l'encarregada de gestionar el local.

"REFORMA: Novetats respecte al pont del barri Gaudí de Reus" "Reus acull una nova edició de la Festa de la Gent Gran més intergeneracional"