Noves propostes per la programació d'octubre de 2019 al Bravium de Reus

Són tres propostes les que acollirà el Bravim, de les quals en destaca el XXII Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2019
El pati de butaques del Bravium Teatre | Àngel Ullate

 

Aquest octubre el Teatre Bravium de Reus presenta una programació teatral amb tres propostes que es realitzaran a l'escenari del petit teatre reusenc. En destaquen els espectacles que formen part de la programació del XXII Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2019 que es durà a terme a la ciutat del 18 al 20 d'octubre.

 

Programació Teatre Bravium

Les propostes teatrals per octubre de 2019 al Teatre Bravium és la següent:

 

Diumenge, 6 d'octubre

A les 19.00 hores, Lola Bastarda presenta 'VINTAGE, de Dalt a Baix', un guateque a mans de la Maria Dolors Bastarda, 'La Lola'. La veterana vedet, acompanyada de les veus en directe de Miss Redlion i de Jorge Montiel, ens transporta al passat amb molt bon humor i una banda sonora deliciosa: música inoblidable que sortia de tocadiscos i transistors.

 

L'aportació de l'actor Pep Ayala és la cirereta del pastís d'una vetllada retro imperdible al Bravium Teatre. Cabaret minúscul format apte per a tots els públics: dels més joves als més vintage. El preu de l'entrada és de 10 euros pels no socis i de 8 euros pels socis. 

 

Espectacle 'Conseqüències' a la Plaça Mercadal del Festival COS 2018 | Cedida
 

 

Del 18 al 20 d'octubre

XXII Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2019, cada tardor des de 1998, els teatres i altres espais escènics de Reus acullen el COS, on el teatre físic en totes les seves modalitats n'és el protagonista. El Festival s'ha convertit en una parada obligatòria per a companyies de renom internacional i en una plataforma per les joves companyies de mim i teatre gestual catalanes i d'arreu del món. 

 

Aquest festival reforça el seu objectiu de fer d'altaveu de les propostes artístiques a cavall de la dansa i del teatre gestual i de moviment de companyies joves i d'altres de trajectòria plenament consolidada, trobant-se totes a Reus durant un dels caps de setmana més intensos quant a la programació de l'any. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç, la programació del COS 2019 es farà pública d'aquí poc. 

 

Imatge del cartell de l'obra de teatre 'VOTA! Doctor Llibertat i Míster Tirà' de Ferran Terraza | cedida

 

Dissabte, 26 d'octubre

A les 19.00 hores, Ferran Terraza presenta 'VOTA! Doctor Llibertat i Míster Tirà', un espectacle teatral que es configura a partir de fragments significatius de Discurs de la Servitud voluntària d’Étienne De La Boétie i de Diàleg a l’infern entre Maquiavel i Montesquieu de Maurice Joly, acompanyats d’alguns apunts de Sobre l’autogovern, primer i segon diàleg de George Santayana.

 

Se'ns presenta un ciutadà que és un polític que ha esdevingut candidat a governar i fa campanya on la llibertat és el principi. El candidat es queixa del poble, que sembla no voler ser lliure i que serveix voluntàriament al poder, quan podria assolir la llibertat només si ho volgués. Potser és que el poble parla molt de llibertat però no la suporta? Cal exercir la llibertat i rebutjar la tirania en totes les seves formes. Ens encoratja a fer-ho, la democràcia és el mitjà, qui no estaria d'acord amb les seves paraules, amb les seves idees?

 

Arriba el moment de votar, el polític es planteja preguntes: La democràcia té limitacions? La democràcia garanteix un bon govern? Cal anar amb compte amb el que es vota. El poble es pot equivocar i la democràcia pot ser un trampolí incruent i pacífic cap a altres horitzons de poder. El polític es transforma. L'espectacle té una durada de 60 minuts i el preu és de 10 euros pels no socis i de 8 euros pels socis.