El Teatre Fortuny de Reus arrenca la programació de tardor 2019 amb espectacles d'alt nivell

El musical 'Annie' enceta la programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny | Lorca, Txaikovsky, Joan Dausà i La Marató de TV3 són els més destacats
Presentació de la nova programació prevista pel Teatre Fortuny al llarg d'aquesta tardor | Marta Torrens

 

Un cop acabat l'estiu i amb l'arribada de setembre, els teatres reusencs tornen a acollir espectacles a dalt dels seus escenaris. Aquest cap de setmana, el 28 de setembre, el Teatre Fortuny estrena la nova programació de tardor amb l'espectacle musical 'Annie' i, fins al desembre de 2019, passaran per aquest teatre diverses propostes —tant teatrals, com de dansa i música— per a tots els públics. 

En destaquen els dos espectacles familiars, els tres de dansa, sis de musicals i La Marató de TV3, que aquest any serà el 15 de desembre i també estarà a Olot Tàrrega i Barcelona —a més del plató de TV3—. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, destaca el paper del Cicle Grans Mestres i que, en aquesta ocasió, han apostat per artistes locals o de la demarcació i es presenten textos d'un gran valor literari i teatral. 

Per la seva banda, el gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef, ha destacat el paper que ha tingut la dansa en el marc de l'Any Roseta Mauri, la qual «identifica molt el nostre any cultural». També ha posat l'accent en els «espectacles singulars, aquells que es realitzen al Fortuny de manera exclusiva», com presentacions teatrals o inicis de gires musicals. «Això ens capitalitza i ens visualitza més enllà de les comarques de Tarragona». 

Cicle Grans Mestres

Segons explica el director artístic d'aquest cicle, Francesc Cerro, «hem fidelitzat i hem augmentat el públic des que vam estrenar el Cicle Grans Mestres, hem passat de tenir uns 100 espectadors a tenir-ne 400». A més, afegeix que això és un gran mèrit, ja que «partim d'uns recursos molt escassos, que són un bon text i una molt bona representació».

D'altra banda, destaca que «el 50% dels artistes del Cicle Grans Mestres són persones de casa nostra i n'estem molt orgullosos» i matisa que «no com una ONG», sinó com una oportunitat perquè se'ls cridi per altres produccions de fora del territori. Dins d'aquest cicle s'inclouen dues representacions: 'La nit en què dèiem Txèkhov' i 'Sessió golfa'. 

Programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny és un eix principal de la cultura del Camp de Tarragona i, aquesta temporada, s'ha volgut apostar per la dansa, els musicals i l'òpera, oferint així, una programació alternativa i competitiva amb 18 espectacles i un total de 21 representacions. Així doncs, la programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny és la següent:

Dissabte, 28 de setembre a les 17.30 hores i diumenge, 29 de setembre a les 12.00 hores

'Annie. El Musical', una obra musical que narra la història de la petita Annie, una nena òrfena que viu en un orfenat dirigit per una dona malvada. Un dia, per atzar, la petita entra en la vida d'un milionari que li comença a agafar estima i acaba adoptant-la i, canviant per complet la vida de la jove Annie. Tomás Padilla i Silvia Villaú dirigeixen aquesta adaptació del clàssic musical. L'espectacle té un preu de 30 euros, 25 euros i 15 euros. 

Imatge d'Annie. El musical, que es representarà al Teatre Fortuny | cedida

 

Dissabte, 28 de setembre a les 21.00 hores i diumenge, 29 de setembre a les 18.00 hores

'Jeklly & Hyde. El Musical', una altra obra musical que, en aquesta ocasió, narra la història del Dr. Henry Jekyll, qui descobreix una fórmula que converteix a Mr. Hyde en un ésser capaç de cometre les malifetes més atroces. Una història que aborda el conflicte del desdoblament de la personalitat per entrar en el terreny de la sordidesa i el pervers atractiu de la mort i l'horror. Tomás Padilla i Silvia Villaú també dirigeixen aquest clàssic. L'obra té un cost de 45, 35 i 20 euros. Destacar s'ofereix un 50% de descompte en la compra d'entrades pels dos musicals 'Annie' i 'Jeklly & Hyde'.

Dimarts, 1 d'octubre a les 21.00 hores

'La nit en què dèiem Txèkhov', una obra en el marc del Cicle Grans Mestres que fa una radiografia de la societat, on els seus protagonistes són un mirall de la nostra vida, dels nostres somnis i anhels... Francesc Cerro-Ferran n'és el director i dramaturg i Joan Carreras en serà l'intèrpret. L'obra té un preu de 15 euros sense numerar. 

Dissabte, 5 d'octubre a les 21.00 hores 

Albert Pla presenta 'Miedo', el protagonista de l'obra és aquell fantasma que viu en la nostra ment i que s'alimenta de les nostres pors i dels nostres pensaments. Un espectacle que combina teatre i música dirigit per Pepe Miravete i interpretat per Albert Pla. El preu oscil·la entre els 25, 20 i 10 euros. 

Dimarts, 8 d'octubre a les 21.00 hores

'Carmen' - Víctor Ullate Ballet Comunidad de Madrid, espectacle de dansa on el coreògraf Víctor Ullate presenta la seva versió de Carmen, una actualització del mite de «dona fatal», des d'una mirada moderna, avantguardista i trencadora. L'espectacle té un cost d'entre 43, 30 i 20 euros. 

Divendres, 11 d'octubre a les 21.00 hores

'La Tendresa', una obra teatral inspirada en l'univers de les comèdies de Shakespeare que parla sobre la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor. És una producció de Dagoll Dagom i T de Teatre, el text i la direcció van a càrrec d'Alfredo Sanzol. Intèrprets: Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javi Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana. El preu està entre els 30, 20 i 10 euros. 

Foto promocional de 'La tendresa'. | Cedida

 

Dimarts, 22 d'octubre a les 21.00 hores

'Casa de nines, 20 anys després', què passaria si la Nora, el personatge més conegut d'Henrik Ibsen, reaparegués a la mateixa casa vint anys després? Segur que encara recordeu el final de 'Casa de nines', una de les creacions més conegudes d'Ibsen. Un drama prefeminista ambientat a Noruega en el qual la Nora no acceptava representar el paper assignat a les dones del seu temps i ser tractada com una pertinença més: una nina en mans del seu marit. Intèrprets: Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol. Una bora dirigida per Sílvia Munt amb un cost de 30, 20 i 10 euros. 

Dissabte, 26 d'octubre a les 18.00 hores

Samfaina de colors presenta 'Els cistells de la caputxeta', un espectacle musical familiar on la Caputxeta Vermella porta 12 cistells amb 12 cançons i versos diferents, un per cada mes de l'any. Samfaina de Colors, fan una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol 'Per molts anys!', on el poeta dedica una poesia a cada mes de l'any. L'espectacle té un cost de 10 euros i està numerat. 

Dimarts, 5 de novembre a les 21.00 hores

'Sessió Golfa', una altra obra que s'emmarca dins del Cicle Grans Mestres. És la primera vegada que aquest cicle acull una comèdia com la comèdia anglosaxona. Un tast de la millor comèdia a través de cinc peces breus que ens introduiran en la malla llet mal escrita. Entreteniment i bon teatre amb la tortosina Belén Fabra i Arnau Puig. L'espectacle costa 15 euros i no està numerat. 

Divendres, 8 de novembre a les 21.00 hores

'Mariana Pineda' de Federico García Lorca, García Lorca va escriure una obra teatral, on la figura principal, la de Mariana Pineda, sorgeix d'una dona que fou condemnada a mort per la seva sòlida defensa de les idees liberals. Fou una vida breu i una mort injusta, però Mariana Pineda es va convertint en un mite i un símbol de llibertat. Javier Hernández-Simón és el director d'aquest espectacle. Intèrprets: Laia Marull, Alex Gadea, Aurora Herrero, Oscar Zafra, Fernando Huesca, Ana Azorín, Marta Gómez, Silvia Navas i José Fernández. El preu oscil·la entre els 30, 20 i 10 euros. 

Dimarts, 12 de novembre a les 20.30 hores

'La Cenerentola- La Ventafocs' de G. Rossini, és l'últim espectacle d'òpera que es fa al Fortuny i que s'emmarca dins del Cicle d'Òpera Catalunya. Obra subtitulada en català que té un preu de 48, 28 i 15 euros. 

Divendres, 15 de novembre a les 21.00 hores

'Cinco horas con Mario' de Miguel Delibes, Carmen Sotillo acaba de perdre al seu marit Mario de forma inesperada. Una vegada que les visites i la família s'han retirat, ella sola vetlla, durant l'última nit, el cadàver del seu difunt marit i inicia un monòleg-diàleg en el qual descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni. La direcció va a càrrec de Josefina Molina i Lola Herrera serà qui es posi a la pell de la viuda. El preu és de 30, 20 i 10 euros

Lola Herrera es posarà a la pell de la vídua de Mario a 'Cinco horas con Mario', de Miguel Delibes | Cedida

 

Dissabte, 16 de novembre a les 21.00 hores

Anna Roig & Àlex Cassanyes i la BigBand Project presenten 'La Tendresse', concert que s'emmarca dins del Festival Accents i que forma part de la programació del Vermusic 2019. Anna Roig ens porta un tribut a la cançó francesa i a la força de la música que encomana amor. El concert té un preu de 20 i 18 euros, 5 dels quals es destinarà a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona. 

Divendres, 22 de novembre a les 21.00 hores

'Romeu i Julieta' de Txaikovski, el Russian National Ballet interpretarà el gran clàssic 'Romeu i Julieta', Marius Petipa coreografia 'Romeu i Julieta' i Serguei Radchenko n'és el director.

Gala de dansa, d'altra banda, el Russian National Ballet també ens oferirà una Gala de dansa on podrem gaudir d'un programa on hi serà present les coreografies de Petipa, Elena Radchenko, Fokine, entre d'altres. Programa de la Gala de dansa: 'Adagio de la Rosa', Acte I de 'La Bella Dorment', 'El Quatre', 'L'Oceà i les perles de Caballet geperut', Gran Pas de Dos de l'acte III de 'Don Quixot', 'Pas de Quatre', Allegro de la Simfonia núm. 6 'Patètica', 'Cigne moribund' i Seleccions de Paquita. El preu d'ambdós espectacles és de 30, 27 i 22 euros. 

Dimarts, 3 de desembre a les 21.00 hores

'La reina de la bellesa de Leenane' de Martin McDonagh, obra teatral que parla sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d'aquells que han vingut abans que nosaltres. Intèrprets: Enric Auquer, Marissa Josa, Marta Marco i Ernest Villegas, tots ells es posen sota la direcció de Julio Manrique. L'espectacle té un cost de 30, 20 i 10 euros. 

Divendres, 20 de desembre a les 21.00 hores

Joan Dausà en concert, un espectacle que també s'emmarca dins del Festival Accents on s'acomiadarà de la gira 'Ara som gegants'. Els preus oscil·len entre els 28, 22 i 18 euros. 

Joan Dausà passarà per Reus per presentar el seu últim disc | Cedida

 

Dissabte, 21 de desembre a les 17.30 hores i diumenge, 22 a les 11.30 hores i 17.30 hores

'10 anys amb El Pot Petit', un espectacle familiar que celebra els 10 anys d'El Pot Petit i ho fan amb tretze músics damunt de l'escenari interpretant les cançons d'El Pot Petit. L'espectacle té un preu de 15 euros i està numerat. 

Dissabte, 28 de desembre a les 21.00 hores 

Gran Concert d'Any Nou de Johann Strauss, un any més l'Strauss Festival Orchestra i l'Strauss Festival Ballet Ensemble tornen al Teatre Fortuny amb un programa inspirat en la tradicional trobada musical que se celebra a Viena i que inclou els títols més coneguts del compositor. El preu és de 40, 29 i 17 euros. 

"❗Reus és la ciutat catalana amb més deute per habitant" "📆Els actes previstos per avui, Mare de Déu de Misericòrdia"