Els passos de vianants del carrer Astorga de Reus s'il·luminaran

La instal·lació s’aplicaria en catorze passos diferents i compta amb un pressupost total de 60.000 euros amb IVA inclòs
Imatge del carrer Astorga, situat al barri Fortuny i Juroca de Reus | Google Maps

L’Ajuntament de Reus vol il·luminar els passos de vianants que hi ha al carrer Astorga, situat al barri Fortuny i Juroca, a la zona sud de la ciutat. El projecte d’obres d’aquesta actuació està aprovat inicialment per Decret del regidor delegat de Desenvolupament Urbà i Via Pública a data de 20 de novembre de 2019 i a hores d’ara es troba en fase d’exposició pública. Si no rep al·legacions en els pròxims 30 dies el projecte quedarà aprovat definitivament. L'actuació pretén millorar la il·luminació de catorze passos de vianants diferents i compta amb un pressupost de 60.000 euros amb IVA.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Segons el ‘Projecte constructiu per la il·luminació de passos de vianants al carrer d’Astorga de Reus’, elaborat per l’empresa Pellicer Enginyers, les obres tenen com a objectiu «reforçar la il·luminació dels passos de vianants, per tal de garantir la seguretat de les persones que vulguin travessar el carrer, donat que en aquests passos no hi ha senyalització semafòrica».

Plànol dels catorze passos de vianants, dos d'ells dobles, del carrer Astorga de Reus  | Cedida

Tal com s'indica en el document, la instal·lació s’aplicarà en catorze passos de vianants diferents, dos d’ells dobles, on el reforç d’il·luminació es farà amb la ubicació de diversos punts de llum i senyalització. D’aquesta manera, s'utilitzaran projectors leds amb sensors de presència integrats i diverses senyals de trànsit proveïdes de leds per il·luminar tant l’orla com el pictograma que correspon el senyal. Amb tot, segons el document, «els leds del senyal ajuden a captar l’atenció dels conductors»

L’actuació implicarà la instal·lació en els passos de vianants que hi ha al carrer Astorga des de l’avinguda de Sant Bernat Calbó, davant del Centre d’Atenció Primària Marià Fortuny, i fins al carrer Flix, ben a prop de la rotonda. El projecte compta amb un pressupost de 60.000 euros amb IVA.

Altres actuacions en passos de vianants

Cal recordar que el passat mes d'octubre la Guàrdia Urbana de Reus va implantar un nou disseny de passos de vianants amb l'objectiu de reforçar la seguretat de criculació de motos i bicicletes.  El nou disseny, que es va estrenar a la riera d’Aragó, elimina una de les franges de la pintura horitzontal del pas de vianants per tal d’obrir un carril per a la circulació dels vehicles de dues rodes, directament sobre l’asfalt.

Segons fonts del consistori, el cos municipal de seguretat té la previsió d'estendre aquest tipus de pas de vianants a la resta de la ciutat de manera progressiva, a mesura que es vagi fent el manteniment de la pintura viària.

"🚧FOTOS: Així està quedant la Boca de la Mina de Reus amb les obres" "👮2 lladres de Reus caçades robant amb un conegut mètode a Les Gavarres"