La quarta edició de Velèctric s’instal·la aquest cap de setmana a Reus

L’esdeveniment tindrà lloc divendres 26 i dissabte 27 d’abril a la plaça de la Llibertat | Una vintena de vehicles híbrids i elèctrics en formaran part
El Velèctric es realizarà divendres 25 i dissabte 26 de maig a Reus | Laia Riba

 

Aquest divendres, 26 d’abril, es posa en marxa la quarta edició de Velèctric. Es tracta de la fira amb què l’Ajuntament de Reus, els concessionaris de cotxes i altres empreses vinculades a la mobilitat sostenible sumen esforços per acostar a la ciutadania l’ús dels vehicles elèctrics i híbrids.

 

La visita institucional obrirà les seves portes a les 18.30 hores amb la presidència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi ambient i Ocupació, Daniel Rubio. L‘edició d’enguany estarà oberta a la plaça de la Llibertat el divendres 26 d’abril, de les 17.30 a les 21.00 hores, i el dissabte 27 d’abril de les 10.30 a les 14.00 hores i de les 18.00 a les 21.00 hores.

 

Espai de prova dels diferents vehicles elèctrics i híbrids

Velèctric, com a principal al·licient, ofereix als visitants la possibilitat de provar diferents modalitats de vehicles elèctrics i híbrids, a l'hora d’informar-se sobre els seus avantatges. Un cop més, la fira comptarà amb una zona de ‘test drive’ per provar els automòbils elèctrics, incloent-hi bicicletes. Les persones interessades a testejar un dels vehicles hauran de registrar-se prèviament a la pàgina web de reus.cat/velectric.

 

La mostra també compta amb un espai d’activitats infantils, amb un circuit per a karts elèctrics i un espai per xerrades. Una de les ponències previstes explicarà com a les ajudes Plan Moves 2019, les quals ofereixen ajuts de fins a 6.000 euros per la compra d’un vehicle híbrid o elèctric. La xerrada tindrà lloc dissabte a les 11.30 hores.

 

Un total de quinze expositors i una desena de marques podran veure’s a la jornada. Els expositors són Autoforum, Autoforum Premium, Nikko Center, Tarraco Móbil, Autoxandri, Oliva Motor, Multicar, Pasmon, Tecno Tarraco, Bormar Motos, Norauto Reus, Jobcar, Baycar, Cicles Masvi i Hybridtarraco. Mentre que les marques representades són Toyota, Lexus, Nissan, BMW, Honda, Volkswagen, Seat, Renault, Scutum i Focus, entre altres.

 

Energies alternatives al carburant fòssil

El Velèctric s’emmarca en les accions que desenvolupen l’Ajuntament i les empreses municipals per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. En aquest sentit, tindrà un paper destacat en la quarta edició de la mostra, l’aposta municipal pel carsharing corporatiu, amb l’exposició de vehicles elèctrics que l’Ajuntament acaba d’adquirir amb el Servei intel·ligent de cotxe compartit.

 

La fira del cotxe elèctric i híbrid de Reus pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i CO2, ni sorolls mentre circulen.