Imatge de la zona blava que actualment hi ha a l'antiga Hispània

Quatre empreses s'interessen pel projecte de l'Antiga Hispània de Reus

La següent fase és la licitació de la redacció del projecte i, posteriorment, de l'execució de les obres

El termini de consultes amb el sector privat per acabar de definir el projecte de l'Antiga Hispània de Reus acabava avui. Segons fonts municipals, quatre empreses han participat en aquestes consultes des que es van posar en marxa, a finals d'octubre. «A partir d'ara s'hauran d'analitzar les consultes de cara a adaptar el projecte», detallen.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Serà després d'estudiar aquestes consultes que es licitarà la redacció del projecte i, posteriorment, de l'execució de les obres. Es tracta d'un dels grans projectes previstos durant aquest mandat i ha de servir per convertir l'actual zona blava de la Riera d'Aragó en una àrea amb dos blocs de pisos, espais comercials, equipaments municipals i un aparcament subterrani.

Les converses preliminars es van preveure, inicialment, entre novembre i desembre, però es van acabar prorrogant també durant el mes de gener, fins avui. En paral·lel s'ha aprovat el Pla de Modificació Urbana que ha de permetre l'execució d'aquest projecte urbanístic. Una reforma que, segons la definia la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, és «un projecte transcendent per la transformació urbana d'una zona de la ciutat que fa anys que s'hauria d'haver resolt».

Habitatges privats i públics, locals, equipaments i un aparcament

A falta de saber com s'acaba de dibuixar el projecte després de les consultes preliminars, la idea inicial establia dos edificis, un en paral·lel al carrer d'Arnavat i Vilaró, que va de la Riera d'Aragó a la plaça de la Sang, i un altre en perpendicular a la Riera. Aquest segon tindrà una façana al carrer que s'ha d'obrir, aproximadament, entre les actuals entrades a la zona blava.

Entre tots dos edificis es projecta una vuitantena de pisos, 35 dels quals serien de protecció oficial concentrats en el primer bloc. Els altres 45, de mercat privat, aniran previsiblement al segon edifici. En tots dos casos es tractarien, sempre segons la idea plantejada pel govern, d'immobles amb planta baixa i quatre pisos a sobre.

Als baixos, precisament, s'hi han d'habilitar 685 metres quadrats de locals comercials i 1.073 d'equipaments públics que encara no tenen un ús definit. Per últim, es planteja també un aparcament subterrani de tres plantes i 400 places de capacitat que s'integraria a la xarxa municipal. Pel que fa a l'espai de via pública, en forma de zona per a vianants o de plaça, s'hi reserven 2.400 metres quadrats.