La reforma del pont del barri Gaudí, prevista per l'any vinent

El projecte es desenvoluparà conjuntament entre l'Ajuntament de Reus i Adif
Pont per on es connecta el barri Gaudí i l'avinguda els Països Catalans | Google Maps

 

El pont que connecta el barri Gaudí i l'avinguda dels Països Catalans de Reus canviarà de fesomia l'any vinent. Aquesta és la previsió que hi ha sobre la taula de l'Ajuntament de Reus i d'Adif, l'empresa estatal responsable de la infraestructura. Amb el 2020 al calendari, els dos equips tècnics treballaran conjuntament per executar-hi una reforma estructural i també estètica segons ha avançat Carles Pellicer a Canal Reus TV i ha pogut confirmar TarragonaDigital.

Els veïns de la zona fa anys que reclamen que s'arrangi aquest espai. El cas és que presenta goteres i humitats, i el seu disseny actual el fa poc agradable als vianants. El projecte, que ja es va fer públic ara fa un mes, suposarà ampliar les voreres, reduir l'amplada dels carrils de circulació per al trànsit rodat i canviar la il·luminació. Aquesta fase, responsabilitat de l'Ajuntament, s'executarà conjuntament amb la millora estructural, potestat d'Adif. No és l'únic projecte que l'empresa estatal s'ha compromès a treballar, i és que també s'ha implicat en el baixador de Bellissens, o almenys en els primers tràmits necessaris per començar-lo a plantejar.

Les obres pendents d'Adif

La tan reclamada infraestructura al sud de Reus ha tornat a rebre una notícia positiva després que el darrer compromís de la Generalitat d'executar-ho tot i no comptar amb la competència per fer-ho, quedés aturat a Madrid. Ha de suposar cobrir una demanda estimada de 3.000 viatgers diaris tenint en compte la proximitat amb l'Hospital i el Campus Bellissens de la URV. Ara Adif l'ha inclòs en el paquet d'estudis de demanda que està executant, i que han de servir per justificar la inversió necessària per aixecar aquesta infraestructura.

Tornant cap al barri Gaudí, Adif també té sobre la taula la proposta del govern de Reus per construir una passarel·la que passi per sobre de l'estació de trens i permeti que els vianants no hagin d'anar a donar el tomb fins al pont o fins a la plaça d'Almoster. Aquest projecte, de fet, també el reivindica Ara Reus, que tot just la setmana passada va fer un acte al Centre Cívic Mestral recordant als veïns que ja el contemplaven al programa electoral de fa quatre anys.

"Reus acull una nova edició de la Festa de la Gent Gran més intergeneracional" "AGENDA: Torna la fira Velèctric a Reus amb quinze expositors"