Rehabiliten el Parc Infantil de Trànsit de Reus per formar els més joves en educació viària

Es tracta d'un projecte conjunt entre la Guàrdia Urbana i l'ajuntament| Un total de 2.200 alumnes realitzen, cada curs, les sessions formatives a l'equipament
Les arrels dels arbres havien aixecat el paviment en algunes zones del parc | Ajuntament de Reus
 

La formació viària dels infants reusencs, més que garantida. L'Ajuntament de Reus ha finalitzat les obres de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit, un circuit urbà en format reduït, que s'inclou dins el projecte d'educació viària que Guàrdia Urbana de Reus duu a terme.


Un total de 2.200 alumnes realitza, cada any, la formació a través de classes teòriques i pràctiques, dins els cursos escolars que van des de cinquè de primària fins a primer de l'ESO. El projecte inclou activitats a les aules i fora d'aquestes, promovent la reflexió sobre un entorn de mobilitat segur.


De tots els programes educatius que ofereix la Guàrdia Urbana, uns 4.500 alumnes participen en els diferents tallers que fomenten hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes o patinets, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic.

Un projecte conjunt entre la Guàrdia Urbana i l'ajuntament

Aquesta nova iniciativa és fruit de la Guàrdia Urbana i la regidoria d'Urbanisme i Mobilitat, que conjuntament van redactar el projecte de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit, situat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres, per millorar les condicions de l'espai.


Per poder-les executar, s'ha comptat amb un pressupost de 67.572,10 euros, on s'han estructurat tres actuacions. Primerament, pavimentar el circuit on es realitzen les sessions pràctiques, amb bicicleta o kart. La segona fase ha consistit a rehabilitar l'edifici destinat a aulari.


Finalment, la darrera actuació ha estat l'ampliació de la zona de lavabos per adaptar-ne un per a persones amb mobilitat reduïda. Totes les actuacions han estat realitzades per l'empresa Construccions Vinaixa. El pas del temps havia fet que la zona pavimentada es deteriorés, on s'havia aixecat en alguns punts per acció de les arrels dels arbres.


D'aquesta manera, s'ha enderrocat tota la part destinada als vials i s'ha pavimentat de nou, adaptant-la als condicionants de la vegetació. Pel que fa a l'aulari, s'ha requerit diverses accions de manteniment per poder impartir les classes, així com millorar l'accessibilitat. L'acció s'ha centrat en la impermeabilització de la coberta.

"Agenda: Arriben les Jornades de Rol i estratègia de Reus adaptades al coronavirus" "La saturació dels Jutjats de Reus: un 80% per sobre del límit de feina previst"