EN DIRECTE

Els veïns es concentren a Torreforta i fan camí cap a l'AEQT abans de la gran manifestació

Reus acull una mostra per commemorar el centenari de la mort de l'escultor Julio Antonio

El Palau Bofarull obre avui l’exposició 'Julio Antonio. Escultor', que permet acostar-se a la trajectòria artística de l’artista ebrenc
El 'Minero de Almadén', una escultura de l'artista riberenc Julio Antonio | Diputació de Tarragona

 

 

Des d’avui dijous i fins al pròxim 5 d’abril, el Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, a la ciutat de Reus, ofereix la mostra ‘Julio Antonio. Escultor’, un veritable passeig per la trajectòria vital del gran artista de la Ribera d’Ebre.

 

L’exposició, que forma part de les activitats itinerants de la diputació tarragonina, es recupera enguany per commemorar el centenari de la mort d’Antonio Rodríguez Hernández (1889-1919). Nascut a Móra d’Ebre i rebatejat artísticament com a Julio Antonio, és considerat el renovador de l’escultura espanyola al segle XX.

 

Madrid acull un gran homenatge a l'escultor

Al novembre de 2018, la Diputació de Tarragona va donar el tret de sortida a tota una sèrie d’actes impulsats des del Museu d’Art Modern, amb la voluntat d’homenatjar i valorar l’obra de l’escultor ebrenc.

 

A Madrid, el passat 8 de març, l’ens supracomarcal tarragoní va lliurar una reproducció d’un autoretrat de Julio Antonio a Gregorio Marañón y Bertran de Lis, nét de l'endocrinòleg, historiador i polifacètic escriptor madrileny. Precisament, el cèlebre Gregorio Marañón va ser amic i metge de Julio Antonio, i a ell pertanyia la sepultura del cementiri de l’Almudena, a Madrid, on va ser enterrat l’escultor.

 

Julio Antonio i el seu pas per San Fernando

En l’homenatge, també es va entregar una reproducció de l’autoretrat de l'artista tarragoní a Fernando de Terán Troyano, director de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernardo, on Julio Antonio va assistir a classes d’art.

 

L’acte, celebrat a la mateixa acadèmia, va acollir la representació tarragonina a Madrid, una comitiva encapçalada pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i de Móra d’Ebre, Joan Piñol.

 

La Diputació commemora la figura i l'obra de l'artista riberenc, en el centenari de la seva mort | cedida

 

Presenten el llibre 'Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després'

A Madrid, més enllà de l'homenatge, la Diputació de Tarragona va aprofitar per presentar el llibre ‘Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després’, escrit per diversos historiadors i estudiosos especialitzats en l’obra de l’escultor de Móra d’Ebre.

 

'Julio Antonio - Stendhal, 1919-2019', a Tarragona fins al 21 d'abril

A Tarragona, i fins al 21 d’abril, el Museu d’Art Modern de la Diputació acull l’exposició ‘Julio Antonio - Stendhal, 1919-2019’, un espai format per les obres de dotze artistes actuals que ofereixen una visió contemporània sobre el catàleg de Julio Antonio. Tots ells han estat reconeguts amb el Premi Julio Antonio d’escultura, creat el 1989.

 

 

També et pot interessar: