Reus avança en el disseny del futur skatepark i l'entorn dels parcs dels Capellans i de la Festa

El projecte del parc de lliscament preveu un canvi, i al seu entorn, al Parc de la Festa, s'hi farà una ambiciosa remodelació
El projecte executiu servirà per definir la remodelació de l'actual skatepark | L.S.
 

L’Ajuntament de Reus ha anunciat que està avançant els projectes de remodelació de tres espais de lleure de la ciutat. Es tracta de l'adjudicació dels contractes a l'empresa SCOB arquitectura i paisatge SLP per a la redacció d'uns projectes executius promoguits a l'inici d'aquest any 2020. Són el redisseny i l'ampliació de l'actual skatepark del parc dels Capellans i la reordenació del seu entorn: el mateix Parc dels Capellans, el Parc de la Festa i diverses instal·lacions més com la de la petanca o les piscines a l'aire lliure.

El pressupost d’adjudicació del contracte és de poc més de 25.000 euros, i el projecte executiu ha d’estar redactat amb un termini de quatre mesos des de la data de formalització de l’adjudicació. El referent al parc de lliscament, haurà de definir la remodelació de l'actual skatepark, del qual es preveu conservar el «quarter pipe» actual, i ampliar-lo amb una zona de «pools», i altres elements i espais esportius complementaris al cantó nord de la pista.

Imatge de l'àmbit del Parc del Lliscament i entorn dels parcs dels Capellans i de la Festa | Ajuntament de REUS
 

L'estudi previ del Parc de la Festa preveu un ambiciós projecte

Igualment, en relació amb el Parc dels Capellans i les piscines, l’estudi previ també haurà de preveure incorporar una zona de petanca i un correcan. Alhora, es preveu traslladar la zona de la petanca i de la pista esportiva actuals a l’entorn del parc de la Festa, on també s'hi crearà una nova zona d’aparcament arbrada per a vehicles a la part nord de l’àmbit.

L’estudi de la Festa haurà de preveure zones per a activitats festives culturals i musicals, on es puguin realitzar activitats com tallers culturals i educatius, les Barraques de la Festa Major amb aforament màxim d'entre dotze i quinze mil persones, concerts i espectacles musicals amb aforament entre cinc i vuit mil persones o fires com la del Cavall per Sant Jaume amb aforaments d’unes cinc mil persones.

"La situació econòmica, «dolenta» però recuperable en un any i mig segons les empreses" "Primer pas de la gran reforma del passeig de Mata i el carrer Ample de Reus"