CAP Sant Pere Reus

L'Ajuntament de Reus busca lloc per desdoblar el CAP Sant Pere al barri del Carme

Els tècnics municipals estarien buscant el solar més adient per acollir el nou edifici

El ple de Reus ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, el seu suport al desdoblament del CAP Sant Pere a un nou equipament al barri del Carme. Es tracta, de fet, d'un anunci que la Generalitat va fer públic durant la campanya electoral i que ara, el nou consistori, ha decidit ratificar. Segons ha detallat el regidor responsable, els tècnics municipals estan buscant la millor ubicació per aquest nou centre sanitari.

La proposta, presentada pel PSC, ha servit per fer un repàs a la llarga història del CAP i de la reivindicació del seu desdoblament. La moció socialista reclamava la inversió necessària perquè l'equipament pogués instal·lar-se a l'antic Hospital Sant Joan. Han acceptat, però, l'esmena del govern que reclamava ubicar-lo al barri del Carme.

L'objectiu, segons detallava la Generalitat durant la campanya electoral, és aixecar un edifici en algun dels solars buits del barri, ara que han acabat els enderrocs. Els tècnics municipals, segons ha afirmat Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ja estan buscant aquesta ubicació ideal. Un procés que, sense rebre resposta, Andreu Martín, portaveu del PSC de Reus, ha preguntat quant duraria.

Tampoc s'ha concretat cap data durant la roda de premsa posterior al ple, quan Subirats ha afirmat que es treballa perquè sigui una realitat «el més aviat possible». Amb la mateixa idea es projecta l'obertura de la residència d'Horts de Miró segons ha detallat Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, que ha sentenciat que «el calendari de treaball és intens».

Residència d'Horts de Miró de Reus
La Residència d'Horts de Miró acollirà un total de 56 avis i àvies | Google Maps

 

La residència d'Horts de Miró, pendent del conveni

També amb la implicació de la Generalitat ha de funcionar la residència d'Horts de Miró. El problema actual, que manté aturada la seva posada en marxa, és el conveni que ha d'acabar establint de quina manera s'ha de gestionar l'equipament i les seves places. En aquest cas, els actors implicats són el Govern català, el reusenc i la fundació municipal que se n'ha d'encarregar.

L'equipament, acabat de construir l'any 2012, no s'ha posat mai en marxa, i segueix pendent de l'assignació de places que ha de fer la Generalitat. La moció, de nou, era proposta del PSC, però Débora García, portaveu de Cs, s'ha afegit al debat. Davant de la seva insistència, la regidora Montserrat Vilella li ha respost que no tenia intenció de recordar-ho, però que part de la culpa que quedés estroncada aquesta assignació va ser de l'aplicació de l'article 155, tan reclamat per la formació taronja.


Comentaris