GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Més de 400 nens i nenes participen en la serra de la segona cama a la Vella Quaresma a Reus

Més de 400 nens i nenes han estat partíceps de l'espectacle
Voluntaris de Protecció Civil serrant la segona cama a la Vella Quaresma | Cedida

 

Dos representants dels voluntaris de Protecció Civil han estat els convidats aquest divendres al matí a serrar la segona cama de la Vella Quaresma. Els han acompanyat més de 400 nens i nenes de les escoles Eduard Toda, Sant Josep, Sant Pau, Joan rebull, ARCE, Maria Rosa Molas i Cèlia Artiga.

 

L'espectacle, que setmana rere setmana promouen les regidories de Cultura i d'Ensenyament i Política Lingüística, estar pensat per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari festiu tradicional. La representació es fa cada divendres de la Quaresma, a les 10.00 hores a les Peixateries Velles de Reus i està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del “Carni”, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins l'any vinent. Tanmateix, el moment està acompanyat amb música, cançons i festa en directe cada setmana.

 

A banda de l'espectacle que es fa a la ciutat de Reus, la Quaresma és una tradició del calendari cristià que a Catalunya es representa gràficament amb la imatge de la Vella Quaresma. És un període de reflexió i penitència abans de la Pasqua i després de la festa de Carnaval, és a dir, enguany, entre el 6 de març i el 18 d'abril. Fins llavors, la Vella Quaresma estarà penjada a les Peixateries Velles

 

Un centenar de cames serrades

Aquest divendres totes les persones que han estat a les Peixateries Velles han pogut veure com se serrava la cama número 100, ja que és la quinzena temporada que es fa l'espectacle. L'espectacle, però, no acaba aquí. Cada setmana se li anirà serrant una cama a la Vella Quaresma fins que no n'hi quedi cap; això serà el dia dimecres 17 d'abril, que coincideix amb el dimecres de Setmana Santa a les 12.00 hores.

 

Cada setmana diferents membres d'entitats locals, artistes del món de la música o del teatre i representants de la cultura popular aniran tallant les cames de la Vella Quaresma.