Reus concedeix nou reconeixements en els Guardons de la Ciutat 2019

L’acte té com a objectiu distingir a aquelles persones i entitats pel seu paper transcendental que representen per la ciutat
Inici de les Festes de Misericòrdia 2019 amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat | cedida

 

Com cada any l’Ajuntament de Reus, amb motiu de les Festes de Misericòrdia, atorga a la societat civil reusenca els Guardons de la Ciutat. Amb aquests reconeixements es vol distingir a aquelles persones i entitats pel seu paper transcendental que representen per la ciutat. L’acte ha tingut lloc aquest dijous 20 de setembre a les 20.00 hores en un Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus ple de gom a gom. Enguany, s’ha concedit una Medalla de la Ciutat i vuit Mencions Honorífiques Municipals.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Àngels Ollé, Medalla de la Ciutat

El passat mes de juliol es va acordar concedir la Medalla de la Ciutat a Àngels Ollé, qui va traspassar el passat 1 de setembre. L’acte ha servit, de nou, de record i reconeixement de la seva trajectòria vital i la petjada que va deixar a Reus. Ollé, reconeguda escriptora, professora i pedagoga va ser la impulsora de la renovació pedagògica de l’escola catalana i va fundar l’escola Mowgli, el primer centre reusenc que va practicar l’ensenyament mixt català, obert a totes les creences, en plena dictadura franquista.

 

Com escriptora, Ollé va publicar nombrosos llibres dedicats a la didàctica de la llengua i també literatura infantil i l’any 2017 va promoure el moviment Avis i Àvies de Reus per a la Llibertat, un col·lectiu de suport a la llibertat dels presos polítics catalans a través de la reivindicació diària i pacífica a la plaça del Mercadal. 

 

Maria del Carme Vidal i Alba Sotorra reben la Menció Honorífica Municipal

Maria del Carme Vidal ha rebut la Menció Honorífica Municipal en reconeixement a la seva trajectòria personal i en concret per la important tasca ininterrompuda al llarg de 20 anys al capdavant de la delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona. A més, enguany l’entitat celebra el seu vint-i-cinquè aniversari. 

 

Per una altra banda, la directora i productora de cinema documental Alba Sotorra ha estat guardonada en reconeixement pels projectes de temàtiques contemporànies relacionats amb conflictes socials, polítics i humans. Els projectes se centren en històries humanes que reflexionen llibertat, igualtat i identitat. Sotorra ha estat premiada per algunes de les seves produccions com ara en els Premis Gaudí 2016 al millor documental «Game Over» i el seu darrer treball, «Comandante Arian» va rebre fins a 8 candidatures dels Premis Goya.

 

Alba Sotorra a Reus, en una imatge d'arxiu | Laia Solanellas

 

Es reconeix l’activitat de dos centres educatius i quatre entitats reusenques

Pel que fa a l’àmbit educatiu, l’Escola de Sant Bernat Calbó ha rebut la Menció Honorífica en reconeixement a la feina que ha dut a terme la comunitat educativa al llarg de tots aquests anys i de manera especial per celebrar el seu quarantè escenari.

 

L’altre homenatge ha estat per la Llar d’Infants Maria Assumpció Cuadrada de la Creu Roja, per la seva tasca educativa infantil duta a terme i pel seu esforç, implicació i necessitat per buscar noves formes socials, culturals i educatives que han permès afavorir la diversitat i integració dels alumnes. A més, enguany se celebren els quaranta anys de la seva trajectòria.

 

Finalment, s’ha reconegut la tasca de quatre entitats diferents de la ciutat. Les Germanetes dels Pobres han rebut la Medalla de la Ciutat en reconeixement per la seva tasca social continuada al servei de les persones grans, sense recursos, acollint-les amb la voluntat de donar ajuda, consol i acompanyament, i de forma especial per celebrar els seus 150 anys de presència a la ciutat. 

 

La Confraria La Verònica i la Confraria dels Sants Just i Pastor han estat guardonades amb el reconeixement municipal per la seva trajectòria i activitat amb la finalitat de fomentar les tradicions religioses a la ciutat com ara la celebració de la setmana santa reusenca, patrimoni cultural de la ciutat. A més, les dues confraries celebren enguany el seu 70è aniversari. 

 

La darrera Menció Honorífica Municipal ha estat per la Colla Musical Els Tranquils en reconeixement per la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc potenciant la música en la vessant de les tradicionals cantades caramelles i en forma especial pels seus 75 anys.