Reus no obrirà les piscines municipals aquest estiu

L'Ajuntament veu impossible garantir les mesures de prevenció de la Covid-19
Reus no obrirà les Piscines Municipals del parc dels Capellans | cedida

L'Ajuntament de Reus ha acordat, aquest dimarts, 16 de juny, no obrir les Piscines Municipals del parc dels Capellans aquest estiu. La decisió s'ha pres davant la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció per evitar contagis de la Covid-19

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus ha informat que «la configuració i les especials característiques de les piscines municipals fan inviable atendre les condicions establertes pel Ministeri de Sanitat per garantir les mesures higièniques i de seguretat de les piscines recreatives», i per aquest motiu s'ha decantat per no obrir l'equipament aquest estiu. 

La forma ovalada de les piscines del Parc dels Capellans, sense carrils ni delimitacions, amb dunes i envoltades de gespa, fa «pràcticament impossible» poder controlar l'aforament i el compliment de la distància de seguretat. 

Acord amb el CN Reus Ploms i el Reus Deportiu

Però les reusenques i reusencs no es quedaran sense poder anar a la piscina aquest estiu, ja que la regidoria d’Esports ha arribat a un acord de col·laboració amb les entitats CN Reus Ploms i Reus Deportiu per obrir les seves instal·lacions a usos públics. L’acord permetrà donar cobertura a les activitats de piscina programades pels casals municipals d’estiu, i impulsar els cursets d’estiu de natació perquè se’n puguin beneficiar més usuaris. Igualment, en el cas del CN Reus Ploms, l’acord també inclou l’opció d’entrada puntual diària per oferir a la ciutadania que no sigui sòcia de l’entitat. La regidoria manté negociacions amb el Reus Deportiu per arribar a un acord similar. Les condicions concretes, horaris i preus estaran disponibles als llocs web i a la recepció d’ambdues entitats.

D’altra banda, pel que fa al conjunt de les instal·lacions esportives municipals, Reus Esport i Lleure ha donat per tancada la temporada esportiva 2019-2020, que en condicions normals estava previst finalitzar el 21 de juny per a la temporada regular. En consideració a la suspensió de totes les competicions i al breu espai de temps entre la possible reobertura i el final de temporada, s’ha optat per una resolució prudent en termes de salut pública.

Així mateix, la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure han optat per prorrogar els usos de temporada als clubs de la ciutat que fan un ús regular de les instal·lacions. La previsió és no desenvolupar activitats extraordinàries, a excepció de les aprovades per a la primavera de 2020, i que han estat posposades per l’últim trimestre de l’any.

En aquest context, l’empresa municipal desplegarà les properes setmanes tasques de manteniment, substitució i reposició pròpies de cada instal·lació, i adoptarà de les mesures d’adequació normatives i sanitàries per obrir les instal·lacions esportives municipals amb totes les garanties per la temporada 2020-2021.

"Atenció: Més morts pel brot de coronavirus al sociosanitari de Reus" "La decisió que acaben de prendre sobre les entrades venudes pel Teatre Fortuny de Reus"