Reus hauria de tenir un altre jutjat penal i un de social, segons el TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també detecta en la memòria del 2018 la necessitat d’un jutjat de primera instància, que s’activarà el 31 de desembre
Els jutjats de Reus compten amb una nou jutjat de família | Jordi Olària

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) assenyala que Reus necessita un altre jutjat social i un de penal, a més del de primera instància que estarà operatiu al desembre per reforçar l’administració judicial i rebaixar el volum de feina. Així ho indica l'òrgan judicial a l’informe de memòria d’activitat del 2018 publicat a inicis d’aquest estiu. El document assenyala que «persisteix la necessitat de creació de nous òrgans judicials» i que la Sala de Govern del TSJC proposa incloure al pla del 2019 un total de 47 jutjats nous i 21 places de magistrats en audiències, segons els diferents àmbits provincials i naturalesa dels òrgans. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

A banda dels tres jutjats que hauria de tenir Reus segons el TSJC, l'òrgan judicial indica que el jutjat de Tarragona necessita la incorporació d’un jutjat de primera instància i un altre de social mentre que l’Audiència Provincial s’hauria de reforçar amb una plaça de magistrat a la secció civil tercera. De fet, Tarragona és la segona demarcació que requereix més reforços després de Barcelona (19 places de magistrat i 38 jutjats).

 

Segons la memòria, Girona s’hauria de reforçar amb una plaça de magistrat i dos de jutjats mentre que a la demarcació de Lleida, tal com indica el TSJC, «no s’identifiquen necessitats de creació d’òrgans».

 

La memòria detalla que la proposta de la sala de govern ha pres com a referències «les càrregues de treball fixades en l’acord firmat entre el Consell General del Poder Judicial i el Ministeri de Justícia al 28 de desembre de 2018». En aquesta entesa, es va assumir el compromís «d’adequar de la planta a les necessitats reals en aquells òrgans en què es constata un excés en l’entrada d’assumptes superior al 30% mantingut durant cinc anys».

 

Per una altra banda, el document explica que amb aquesta proposta es vol aproximar la relació actual de jutges per cada 100.000 habitants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (10,2) a la mateixa proporció resultant amb la mitjana del conjunt de Tribunals Superiors de Justícia d’Espanya (11,6). Segons la memòria, aquesta ràtio mitja es podria complir incrementant la planta judicial a Catalunya en 900 places judicials, actualment l’integren 820. 

 

El nou jutjat de primera instància de Reus, operatiu al 31 de desembre

El nou Jutjat Primera Instància de Reus, el número vuit, es posarà en marxa el pròxim 31 de desembre. Després d’haver-lo autoritzat el mes d’abril, el Ministeri de Justícia va posar data per la seva posada en funcionament ara fa unes setmanes. L’Il·lustre Col·legi de l’Advocació de Reus veu aquesta mesura com un pas endavant, però en seguiran reclamant més. 

 

Aquest reforç significarà una petita alenada d’aire fresc en uns jutjats totalment saturats. La mesura no solucionarà definitivament els problemes, però servirà per ajudar a alleugerir la càrrega de casos i citacions que s’acumulen a l’edifici de l’avinguda de Marià Fortuny.

Més notícies de la categoria Reus