NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
El Gremi assegura que ningú ni cap entitat pot ajornar la Diada entesa com la manifestació de la rosa i el llibre

Reus no celebrarà la Diada de Sant Jordi el 23 de juliol

Els floristes i llibreters que ho sol·licitin podran posar una parada al carrer davant del seu establiment

Reus no celebrarà la Diada de Sant Jordi alternativa del juliol. Després d'una reunió entre la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus i llibreries i floristeries, la Comissió de Sant Jordi ha informat que no es farà la diada i no es col·locaran parades a la plaça del Mercadal. La decisió, gairebé unànime, ha estat subscrita per les entitats culturals de la ciutat i, si ho sol·liciten els floristes i llibreters, podran posar una parada al carrer davant del seu establiment.

A Reus, el 23 de juliol no serà Sant Jordi

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que «el dia 23 d’abril d’aquest any vam viure tots un Sant Jordi molt especial, una Diada que ens va agafar de ple en confinament i que, per tant, va perdre qualsevol caràcter de festa als carrers i les places com n’és la seva naturalesa habitual. Malgrat això, cadascú des del seu àmbit, vam aconseguir plegats que els llibres i les roses ens acompanyessin d’una manera o altra. Vam posar-hi tot l’enginy telemàtic i virtual —que en aquell moment encara no era la tònica habitual— i vam poder fer unes comandes que ens exigien paciència i compromís, vam sentir autors i autores parlar-nos dels seus llibres, llibreteres i editors parlar-nos de la potència de la pàgina escrita, lectors i lectores d’edats diverses fent recomanacions i manualitats de tota mena que recordaven dracs i roserars. No va ser la Diada que volíem, però vam aconseguir que Sant Jordi tampoc no fos un dia com qualsevol altre».

En sorgir la proposta d'un nou Sant Jordi, per part del Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d'Editors de Catalunya i el Departament de Cultura, des de la capital del Baix Camp es va voler treballar el model i l'objectiu de la Diada. En aquest sentit, es va començar a recollir les veus del sector en clau local, amb reunions amb el sector dels llibreters i dels floristes reusencs i, finalment, es va convocar l'anomenada Comissió de Sant Jordi que inclou també representació de les entitats.

La decisió, gairebé unànime, ha estat de no afegir-se a aquesta convocatòria a nivell català. Segons Recasens, «les raons van des de la dificultat de mantenir amb responsabilitat les mesures exigibles fins a la inconveniència d’una data poc abellidora per a l’ocasió, passant per una lectura més àmplia del que representa la Diada més enllà del pur objectiu comercial». Per finalitzar, el regidor manifesta que «esperarem amb neguit la propera Diada de Sant Jordi i tornarem a gaudir com toca i quan toca de la festa».

D'altra banda, des de la regidoria de Cultura fa una crida a gaudir de les llibreries i floristeries tot l'any, a més de consultar les novetats editorials d'enguany a través del punt de llibre de les Biblioteques Municipals amb el recull d'autoria local.


Comentaris
Paco L.
Podré regalarle una rosa a mi churri.

envia el comentari