Imatge de la zona blava que actualment hi ha a l'antiga Hispània

Reus inicia la ronda de consultes amb les empreses interessades en el projecte de l'antiga Hispània

Es preveu construir fins a 35 habitatges de protecció oficial | S'ubicarà un pàrquing subterrani d'ús públic i 400 places

L'Ajuntament de Reus inicia la ronda de consultes preliminars amb les empreses interessades, per a la construcció d'un mínim de 35 habitatges amb protecció oficial a l'antiga Hispània. El solar s'ubica a l'àrea de zona blava entre la riera d’Aragó, el raval de Sant Pere i el carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró.

Aquesta construcció d'habitatge s'emmarca dins el projecte de transformació urbana de la ciutat de Reus, que el consistori vol definir i impulsar, comptant amb la col·laboració d'algunes empreses del sector. D'aquesta manera, l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis va publicar, el passat dia 28, al perfil del contractant l'inici de les consultes preliminars.

Segons detalla l'ajuntament, l'objectiu de les consultes és determinar quin és l'interès del mercat en la construcció i explotació d'aquest tipus d'habitatges, «i en quines condicions». El projecte inicial detalla la construcció de 35 habitatges de protecció oficial i 45 de lliures, destinant el 30% de la superfície residencial.

Les consultes amb les empreses constructores han de servir també per conèixer l'interès de les empreses en l'ampliació de la xifra d'aquest tipus d'habitatge actual.

Conèixer la disponibilitat i el grau d'interès de les empreses

Les qüestions que es consultaran seran: El grau de disponibilitatinterès a participar en la licitació del projecte; si disposen d'alguna alternativa a la proposta del projecte; i el plantejament d’altres aportacions que resultin d’interès. Des de la publicació de l'anunci el passat 28 d'octubre, les empreses disposen de 60 dies de termini.

Els participants podran donar resposta a les qüestions plantejades aportant la documentació necessària, dins el termini a Reus Mobilitat i Serveis.

Aparcament públic i espai destinat a locals comercials

L'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis es troba en fase de redacció del projecte i aviat presentarà el Pla de Millora Urbana per a la seva tramitació. L'Ajuntament de Reus ha avançat algunes de les mesures que s'inclouen en el projecte.

Primerament, als nous habitatges de l'antiga Hispània s'hi ubicarà un aparcament subterrani de tres plantes, amb unes 400 places previstes i que serà d'ús públic. Els accessos se situaran a la riera de Miró i al carrer d'Arnavat i Vilaró.

A la planta baixa es farà una reserva d'espai d'uns 1.073 metres quadrats destinats a equipament, on l'ajuntament encara està determinant l'ús concret. També a la planta baixa 685 metres quadrats aniran destinats a locals comercials.

Pel que fa a l'habitatge, la part més destacada del projecte, s'emplaçarà de la primera a la quarta planta del projecte. El 30% del sostre residencial es dedicarà a habitatge de protecció oficial, que suposa 35 habitatges, la façana dels quals donarà al carrer d'Arnavat i Vilaró.

La resta d'habitatge, el 70% que suposa 45 habitatges lliures, la façana donarà al gran espai lliure i al carrer de l'Àngel. Aquest espai lliure tindrà una superfície de 2.400 metres quadrats i el projecte d'urbanització en definirà la configuració definitiva.