Reus suspèn el ple, les comissions i els consells d'administració

S'havia de discutir la situació del servei de neteja viària i recollida de brossa

L'Ajuntament de Reus ha suspès tota activitat institucional fins a nova ordre. Això inclou el plenari municipal, les comissions informatives, i qualsevol altra sessió dels òrgans municipals. Aquesta suspensió, segons el decret d'alcaldia que s'ha fet públic avui, es mantindrà mentre ho faci l'estat d'alarma.

 

El decret justifica que «seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i de protecció civil esdevé prioritari limitar els desplaçaments i les reunions de diverses persones a fi de preservar la salut dels empleats i autoritats públiques i de la població en general». És per això que, segons el document públic que ja ha entrat en vigor, s'han pres les següents decisions.

 

L'Ajuntament de Reus ha suspès el ple d'aquest divendres entre altres òrgans | Jordi Olària Gras

 

Suspès el ple i les comissions

«Suspendre la sessió del ple municipal que hauria de tenir lloc segons la periodicitat establerta aquest divendres dia 20 de març». Aquesta sessió plenària no havia de ser un mer tràmit, sinó que s'hi havia de discutir la situació del servei de neteja viària i recollida de brossa. Per part del govern, de fet, s'havia de donar llum verda a l'adquisició de prop d'una vintena de vehicles per reforçar el servei.

 

Es tracta precisament d'un tema controvertit, i en el qual l'oposició volia fer incís. No serien noves les crítiques de PSC, Cs i CUP sobre la gestió que n'ha fet el govern. Especialment dels anticapitalistes, que fa anys que persegueixen la seva municipalització, una línia de treball que recentment han recuperat després d'encarregar un nou estudi al respecte que quantifica en 900.000 euros addicionals la despesa que farà l'Ajuntament de Reus.

 

El decret de suspensió també contempla «suspendre les sessions de les comissions informatives convocades per aquest mateix dilluns, dia 16 de març», i que havien de fer referència, precisament, al contingut de l'ordre del dia del ple municipal. Per últim, també s'ha decretat «suspendre les sessions de qualsevol altre òrgan col·legiat del sector públic municipal». Segons s'especifica, «aquesta suspensió es mantindrà mentre duri l’estat de declaració d’alarma declarat pel Govern de l’Estat i el d’emergència declarat per les autoritats».

Més notícies de la categoria Reus