Entren a l'antic Expomobi de Reus fent un forat a la casa del costat

Els individus estarien buscant cables de coure | Van accedir a un espai on Bravium Teatre hi guarda vestuari
Una de les portes foradades per on han entrat els individus | Jordi Olària

 

Aquest cap de setmana s'ha produït una «entrada no autoritzada», segons fonts properes al cas, a un espai municipal de Reus, en concret, el de l'antic Expo Mobi. Es tracta d'un espai adjacent al qual, actualment, serveix per desar els elements del Seguici Festiu de Reus. L'individu o individus que hi han entrat no se n'han endut res, i és que han accedit a un espai on hi ha part del vestuari que Bravium Teatre no pot emmagatzemar a les seves instal·lacions, i el qual es desa, temporalment, en aquest edifici. La Guàrdia Urbana ha precintat les dues entrades a l'immoble i ha iniciat la investigació pertinent després de presentar denúncia pels fets.

L'entrada, a través de l'edifici adjacent

 

La Guàrdia Urbana ha tapiat els forats d'accés a l'immoble | Jordi Olària

 

L'entrada s'hauria produït a través de l'edifici del costat, on els intrusos haurien entrat a través d'un forat a una de les portes d'accés, de fusta, que la Guàrdia Urbana de Reus ja ha tapiat. A més, la policia local també ha precintat una altra porta que dóna a aquest immoble. A través del forat s'haurien introduït a l'interior de l'immoble, actualment abandonat, on ja s'han registrat altres entrades durant els darrers anys. Generalment, els lladres se n'enduen el coure, un material del qual, ara mateix, ja no en queda en aquest espai.

 

El forat d'entrada ha estat tapiat per la Guàrdia Urbana de Reus | Jordi Olària

 

Un forat a la paret per passar d'una zona a l'altra

Una vegada dins de l'immoble, i en veure que no hi havia res que els interessés, els intrusos haurien fet un forat a la paret que connecta amb la part de l'edifici que dóna accés al magatzem del Seguici Festiu. Amb tot, els espais no estan connectats, segons fonts municipals, i els individus van entrar a un altre espai, també municipal, del mateix complex. Es tracta d'una zona on, de manera temporal, Bravium Teatre hi emmagatzema part del seu vestuari a causa de les limitacions de les seves pròpies instal·lacions. Malgrat que en un primer moment es va sospitar que els haguessin pogut sostreure algun dels vestits que guarden, des de l'entitat afirmen que no se'ls han endut res.

 

La Guàrdia Urbana ha precintat les entrades a l'immoble | Jordi Olària

 

El magatzem del Seguici, separat i segur

Just al costat de l'espai on s'ha entrat s'hi ubica el magatzem del Seguici Festiu de Reus, la nau on es desen els seus elements. Fonts municipals asseguren que aquest espai no ha estat exposada en cap moment, en primer lloc perquè no està físicament connectada a l'altre, i en segon lloc perquè compta amb mesures de seguretat adients als elements que emmagatzema.

 

El carrer de Gornals, on s'ha produït l'entrada | Jordi Olària