Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les rotondes de Reus, protagonistes a les xarxes socials

Un usuari de Twitter fa un recull de les rotondes més destacades de la ciutat, ja sigui pel seu disseny o significat
L'obra «Constel·lació» està ubicada a la rotonda de l'avinguda La Salle i l'avinguda de Pere el Cerimoniós | Google Maps

 

 

No Ă©s la primera vegada i tampoc serĂ  l'Ăşltima. Un fil de twitter ha tornat a despertar la polèmica a les xarxes socials pel disseny d’algunes de les rotondes de la ciutat de Reus. Totes elles formen part del paisatge urbĂ  de la ciutat i de ben segur que en mĂ©s d’una ocasiĂł han despertat la curiositat de conductors i veĂŻns dels barris. L’usuari de twitter Pex (@pexiscasti) ha estat l’encarregat de fer un recull de les rotondes mĂ©s peculiars entre les quals apareixen cargols, baldufes, llapis, tulipes o un rellotge solar.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La primera de les rotondes que destaca Ă©s la que estĂ  ubicada dins el recinte de l’Aeroport de Reus. Aquest element escultòric Ă©s el primer que veuen els turistes quan surten de la terminal de l'aeròdrom reusenc. La rotonda compta amb la rèplica d’una avioneta i diferents motius arquitectònics de la Sagrada FamĂ­lia, en referència a l'arquitecte reusenc Antoni GaudĂ­. 

 

 

L'extens fil de Twitter tambĂ© compta amb una fotografia de la rotonda de la Sardana, ubicada a l’avinguda dels PaĂŻsos Catalans i la cruĂŻlla amb el carrer Alcalde Joan Bertran. Aquesta Ă©s una obra de l’escultor reusenc Ramon Ferran, de l’any 2008, i es va crear en commemoraciĂł, l’any anterior, «del centenari de la sardana ballada a reus, la senyera i l’esperit del poble català». L’obra consisteix en una estructura d’acer convexa en la que al voltant apareixen uns ballarins agafats de les mans. 

Imatge de la rotonda de l'avinguda de PaĂŻsos Catalans dedicada a les sardanes | Google Maps

Ben a prop d’aquesta, pujant l’Avinguda dels PaĂŻsos Catalans, hi ha la rotonda de la plaça de les Baldufes, un dels punts amb mĂ©s trĂ nsit de la ciutat de Reus. En aquest espai es poden trobar fins a 4 baldufes que rodegen una estructura metĂ l·lica que simula, alhora, la meitat d’una baldufa. 

 

Imatge de l'obra escultòrica de la plaça de les Baldufes | Google maps

Una de les altres rotondes és la que està situada al carrer de Pere el Cerimoniós amb l’avinguda Sant Bernat Calbó, coneguda com la rotonda dels llapis. Aquesta és una obra ideada per l’escultor reusenc Ramon Ferran formada per més de 12 llapis de colors en diferents posicions, amb una gamma de colors diversa. Segons l’autor, els colors «representen l’alegria en l’ensenyament que reben els infants i que fan possible la il·lusió de futur».
 
Imatge de la rotonda dels llapis, situada a l'avinguda Sant Bernat CalvĂł | Google Maps

 

Les xarxes socials tambĂ© han destacat com a mĂ©s peculiars, les rotondes de la plaça del Caragol, la de les tulipes o la del rellotge de sol. La primera estĂ  situada al barri Maria Rosa Molas, entre els carrers de Sor LluĂŻsa Estivill i alcalde Joan Bertran. En aquesta es pot veure com un cargol s’arrossega damunt d’un element circular de marbre, enmig d’un paisatge ataronjat. De fet, ara fa uns anys aquesta rotonda va ser objecte d’un acte vandĂ lic quan uns brètols van decidir endur-se la figura de bronze del cargol. Uns dies desprĂ©s l’Ajuntament va tornar a posar el cargol a la rotonda.

 

La rotonda del cargol estĂ  situada al barri Mare Molas | Google Maps

 

Un altre Ă©sser viu representat en una rotonda sĂłn les tulipes que hi ha entre el carrer de Miami i el carrer de Pere el CerimoniĂłs. Un conjunt escultòric format per diverses flors i pedres que tenen com a objectiu maximitzar la visualitzaciĂł de la rotonda per part dels conductors. Pel que fa al rellotge sol, aquesta escultura estĂ  ubicada entre l’avinguda de Bellissens, el carrer del Treball i el carrer de Carles Riba.  

 

Imatge de la rotonda de les tulipes, ubicada entre el carrer de Pere el CerimoniĂłs i el carrer de Miami | Google Maps

 

Destacar també la rotonda de l’avinguda Pere el Cerimoniós amb l’avinguda La Salle. «Constel·lació», obra d’Enric Pladevall, representa «un gran arbre amb les seves arrels al cel amb els elements essencials per a la vida com són la terra, l’aigua, l’aire i el foc».

 

Imatge de l'obra escultòrica de la plaça del Canal | Google Maps

 

D’altres rotondes que criden l’atenció són la del Tren del Carrilet, on hi ha a locomotora de l’antic tren Carrilet, o la de la plaça del Canal, que es va inaugurar l’any 2007 amb l’objectiu de commemorar un fet històric singular: «l’inici de les obres de construcció, 200 anys enrere, d’un canal navegable entre Reus i el Port de Salou».

📍 Fes clic aquĂ­ per rebre al teu mòbil les notĂ­cies mĂ©s importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletĂ­ per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris