Les rotondes de Reus, protagonistes a les xarxes socials

Un usuari de Twitter fa un recull de les rotondes més destacades de la ciutat, ja sigui pel seu disseny o significat
L'obra «Constel·lació» està ubicada a la rotonda de l'avinguda La Salle i l'avinguda de Pere el Cerimoniós | Google Maps

 

 

No és la primera vegada i tampoc serà l'última. Un fil de twitter ha tornat a despertar la polèmica a les xarxes socials pel disseny d’algunes de les rotondes de la ciutat de Reus. Totes elles formen part del paisatge urbà de la ciutat i de ben segur que en més d’una ocasió han despertat la curiositat de conductors i veïns dels barris. L’usuari de twitter Pex (@pexiscasti) ha estat l’encarregat de fer un recull de les rotondes més peculiars entre les quals apareixen cargols, baldufes, llapis, tulipes o un rellotge solar.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La primera de les rotondes que destaca és la que està ubicada dins el recinte de l’Aeroport de Reus. Aquest element escultòric és el primer que veuen els turistes quan surten de la terminal de l'aeròdrom reusenc. La rotonda compta amb la rèplica d’una avioneta i diferents motius arquitectònics de la Sagrada Família, en referència a l'arquitecte reusenc Antoni Gaudí. 

 

 

L'extens fil de Twitter també compta amb una fotografia de la rotonda de la Sardana, ubicada a l’avinguda dels Països Catalans i la cruïlla amb el carrer Alcalde Joan Bertran. Aquesta és una obra de l’escultor reusenc Ramon Ferran, de l’any 2008, i es va crear en commemoració, l’any anterior, «del centenari de la sardana ballada a reus, la senyera i l’esperit del poble català». L’obra consisteix en una estructura d’acer convexa en la que al voltant apareixen uns ballarins agafats de les mans. 

Imatge de la rotonda de l'avinguda de Països Catalans dedicada a les sardanes | Google Maps

Ben a prop d’aquesta, pujant l’Avinguda dels Països Catalans, hi ha la rotonda de la plaça de les Baldufes, un dels punts amb més trànsit de la ciutat de Reus. En aquest espai es poden trobar fins a 4 baldufes que rodegen una estructura metàl·lica que simula, alhora, la meitat d’una baldufa. 

 

Imatge de l'obra escultòrica de la plaça de les Baldufes | Google maps

Una de les altres rotondes és la que està situada al carrer de Pere el Cerimoniós amb l’avinguda Sant Bernat Calbó, coneguda com la rotonda dels llapis. Aquesta és una obra ideada per l’escultor reusenc Ramon Ferran formada per més de 12 llapis de colors en diferents posicions, amb una gamma de colors diversa. Segons l’autor, els colors «representen l’alegria en l’ensenyament que reben els infants i que fan possible la il·lusió de futur».
 
Imatge de la rotonda dels llapis, situada a l'avinguda Sant Bernat Calvó | Google Maps

 

Les xarxes socials també han destacat com a més peculiars, les rotondes de la plaça del Caragol, la de les tulipes o la del rellotge de sol. La primera està situada al barri Maria Rosa Molas, entre els carrers de Sor Lluïsa Estivill i alcalde Joan Bertran. En aquesta es pot veure com un cargol s’arrossega damunt d’un element circular de marbre, enmig d’un paisatge ataronjat. De fet, ara fa uns anys aquesta rotonda va ser objecte d’un acte vandàlic quan uns brètols van decidir endur-se la figura de bronze del cargol. Uns dies després l’Ajuntament va tornar a posar el cargol a la rotonda.

 

La rotonda del cargol està situada al barri Mare Molas | Google Maps

 

Un altre ésser viu representat en una rotonda són les tulipes que hi ha entre el carrer de Miami i el carrer de Pere el Cerimoniós. Un conjunt escultòric format per diverses flors i pedres que tenen com a objectiu maximitzar la visualització de la rotonda per part dels conductors. Pel que fa al rellotge sol, aquesta escultura està ubicada entre l’avinguda de Bellissens, el carrer del Treball i el carrer de Carles Riba.  

 

Imatge de la rotonda de les tulipes, ubicada entre el carrer de Pere el Cerimoniós i el carrer de Miami | Google Maps

 

Destacar també la rotonda de l’avinguda Pere el Cerimoniós amb l’avinguda La Salle. «Constel·lació», obra d’Enric Pladevall, representa «un gran arbre amb les seves arrels al cel amb els elements essencials per a la vida com són la terra, l’aigua, l’aire i el foc».

 

Imatge de l'obra escultòrica de la plaça del Canal | Google Maps

 

D’altres rotondes que criden l’atenció són la del Tren del Carrilet, on hi ha a locomotora de l’antic tren Carrilet, o la de la plaça del Canal, que es va inaugurar l’any 2007 amb l’objectiu de commemorar un fet històric singular: «l’inici de les obres de construcció, 200 anys enrere, d’un canal navegable entre Reus i el Port de Salou».

Més notícies de la categoria Reus