La ruta 'Reus 1900' rep prop de 100 visitants en els dos primers mesos

La visita guiada, que es va iniciar al juny dins de la programació de l'Any Caselles, permet conèixer la ciutat a través dels edificis modernistes
Imatge de la Casa Punyed, una de les obres de Caselles que es visiten | Ajuntament de Reus

 

Gairebé un centenar de persones han assistit a una de les visites programades dins la Ruta del Modernisme 'Reus 1900'. Les visites guiades es venen realitzant des del passat mes de juny cada dissabte al matí a les 11.30 hores. L'ajuntament de Reus va organitzar aquest 'tour' cultural dins la celebració de l'any Caselles, que recorda i estudia la vida i obra de l'arquitecte Pere Caselles Tarrats. 

Caselles va ser un dels principals impulsors del canvi urbanístic que va viure la ciutat entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX. L'arquitecte va ser el responsable del disseny de gairebé cinquanta edificis construïts en aquesta època, 26 dels quals són d'estil modernista. 

Un recorregut per l'obra de Caselles 

La figura de Caselles és central a la Ruta del Modernisme «Reus 1900» que comença a l'antic pavelló antituberculós del carrer Sant Joan i continua per aquest carrer amb l'entrada a les Cases Rull i Gasull de l'arquitecte Domènech i Montaner. A continuació, els visitants enfilen l'avinguda Prat de la Riba on se'ls explica la història de les Escoles obra de Pere Caselles.

Els següents llocs per on passa la visita guiada són el carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols on es pot contemplar els edificis modernistes més famosos de la ciutat. La ruta finalitza davant la casa Navàs, a la plaça del Mercadal.   

Al llarg del recorregut, els guies expliquen d'una manera molt entretinguda i fent partícips als visitants la història i anècdotes més importants de l'època modernista a Reus. Durant la visita, els participants poden conèixer els detalls més singulars de les obres més reconegudes de Caselles com les Escoles Prat de la Riba, la casa Punyed o la casa Codina. 

La majoria de visitants són del territori 

Des que comencessin les visites dins del marc del programa de l'any Caselles al juny, 94 persones han participat en aquesta ruta cultural per l'obra modernista de la ciutat. Un 95% dels que han realitzat la visita són catalans. Entre aquests, el 58% procedien de la ciutat de Barcelona o de la demarcació, un 18% de comarques tarragonins i un 18% eren veïns de reus. 

Per gaudir de la visita cal fer una reserva prèvia al telèfon de l'Oficina de Turisme del Gaudí Centre, el 977 010 670. L'entrada general és de 8 euros; sent de 7 euros per a majors de 65 anys i nens de 9 a 15 anys, i gratuïta per nens de 0 a 8 anys. 

"Reus, pionera en l'aprofitament de l'aigua per la neteja i el regadiu" "La Festa Major de Reus, temàtica de treball del casal d'estiu a Mas Pintat"