Serveis Funeraris Reus i Baix Camp inicia la licitaci贸 per adquirir un nou forn crematori

El contracte sortir脿 en els pr貌xims dies a licitaci贸 p煤blica amb un pressupost de 907.076,50 euros (IVA incl貌s)
Imatge de l'actual crematori municipal de Reus | Cedida

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisi贸 de Reus Serveis Municipals SA, ha publicat el perfil del contractant el plec de cl脿usules que han de regir el concurs p煤blic per comprar un segon forn, i millorar aix铆 el servei que ofereix el Crematori Municipal. El contracte tamb茅 inclou l鈥adequaci贸 del forn existent i l鈥檃dquisici贸 d鈥檜n filtre de part铆cules per tal de reduir al m铆nim les emissions a l鈥檃tmosfera. El contracte sortir脿 en els pr貌xims dies a licitaci贸 p煤blica, amb un pressupost de 907.076,50 euros (IVA incl貌s), i un termini de lliurament i instal路laci贸 de cinc mesos.

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

El nou equipament, segons indica l'Ajuntament de Reus, millorar脿 el servei actual i far脿 possible incrementar la freq眉猫ncia de serveis de cremaci贸. A m茅s, estar脿 catalogat com equipament d鈥檃lta capacitat i contemplar脿 una xifra de serveis superiors a les 800 cremacions a l鈥檃ny. D鈥檃questa manera, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp podr脿 doblar la capacitat actual del Crematori Municipal i podr脿 assumir fins a 6 serveis diaris.

L鈥檃ctual forn crematori es va estrenar l鈥檃ny 2003 i des de llavors ha incrementat els serveis fins a arribar a les 724 cremacions l鈥檃ny passat. Fa quinze, la xifra era uns 150 serveis anuals. De manera progressiva, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha anat adaptant els serveis a la creixent sol路licitud d鈥檌ncineracions per part dels usuaris, i en els darrers anys ha invertit en la construcci贸 de nous columbaris al Cementiri General de Reus i en la posada en marxa d鈥檜n servei nou com el Jard铆 de les Cendres, que ofereix als familiars un espai on espargir les cendres dels difunts. 

La instal路laci贸 del segon forn s鈥檈mmarca en la remodelaci贸 del Crematori Municipal per donar un millor servei a familiars i amics que hi vulguin realitzar la cerim貌nia de comiat als difunts. En aquest sentit, s鈥檋a fet una reordenaci贸 d鈥檈spai i se n鈥檋a millorat la decoraci贸, per adequar-la a la sensibilitat que requereix un acte d鈥檃questes caracter铆stiques.

"馃彮 Els empresaris volen que cambres i patronals treballin a l'una" "馃敟 ATENCI脫: Incendi de matinada al centre de Reus"