Espai Estació Enològica de Reus

La Setmana Santa de Reus registra un 40% més de turistes respecte a l'any passat

L'amenaça de mal temps no ha espatllat una setmana marcada per l'increment de l'oferta cultural

La capital del Baix Camp acaba una Setmana Santa de record amb gairebé 5.000 visitants als diferents espais patrimonials de la ciutat; unes xifres que suposen un increment del 40% de turistes respecte al mateix període de l'any passat.

Tot i l'amenaça de mal temps, l'ampliació i modificació de visites i horaris dels diferents espais culturals que gestiona l'Agència Reus Promoció, ha tingut una acollida molt positiva per part de reusencs i forans. Una oferta que a més de comptar amb una adaptació horària al període vacacional, ha incorporat noves visites guiades i diverses activitats turístiques complementàries; alhora que ha promocionat els actes tradicionals de la Setmana Santa reusenca.

Novetats al Gaudí Centre

Com en el mateix període que l'any passat, l'espai d'interpretació de la vida i obra d'Antoni Gaudí, el Gaudí Centre, va ser l'espai cultural més visitat, amb un total de 1.909 visitants. D'aquests, un 25% ha vingut de Catalunya, un 34% de l'Estat espanyol, i un 41%  d'altres països d'arreu del món.

El centre d'interpretació ha aprofitat aquesta Setmana Santa per estrenar 'El Park Güell Gaudí', una maqueta interactiva que aprofundeix sobre les tècniques i conceptes arquitectònics de l'obra del geni català.

Modernisme, Campanar i vermut

La resta de l'aposta cultural d'aquesta Setmana Santa, s'ha complementat amb la nova proposta d'obertura de l'espai modernista de la Casa Navàs, que ha registrat un total de 1.288 visitants; el Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, que ha comptat amb 786 visitants; l'espai patrimonial del Campanar, que ha rebut 681 persones; la visita guiada a la Ruta del Modernisme «Reus 1900», que va registrar 102 persones; i les visites a la nova Casa del Vermut i el Vi, que ha comptat amb 250 visitants.

El dia de més afluència de públic ha estat el dissabte Sant pel que fa al Pere Mata, al Campanar o a la Ruta del Modernisme. En canvi, al Gaudí Centre, el dia amb més visitants va ser dilluns de Pasqua, amb 323 persones en un mateix dia concentrades en l'horari d'obertura de l'espai al matí.

Tot plegat una consolidació de l'interès en el patrimoni cultural de Reus, que acompanyat d'una bona oferta i uns horaris adaptats, situen la Setmana Santa de Reus en un dels punts més atractius del calendari turístic de la demarcació.

Visites al patrimoni modernista durant la Setmana Santa
Reus amplia l'oferta cultural i turística amb motiu de la Setmana Santa | Ajuntament de Reus

Et pot interessar: