GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'incendia un avió mentre aterrava, el simulacre d'accident aeri de l'Aeroport de Reus

Més de 200 persones han participat en un exercici que té per objectiu avaluar la capacitat de resposta i coordinació dels equips que intervindrien en un cas com aquest
El simulacre d'incendi a l'Aeroport de Reus | Angel Ullate

 

Als voltants de les nou del matí un avió comercial procedent de Finlàndia amb 36 passatgers i 4 membres de la tripulació ha aterrat a l'Aeroport de Reus. Durant l'aterratge surt de la pista i pateix un incendi, provocant víctimes de diversa gravetat. Aquest és l'escenari de fons sobre el qual s'ha realitzat aquest matí un simulacre general d'accident aeri a l'Aeroport de Reus. Més de 200 persones han participat en aquest exercici que té per objectiu avaluar la coordinació dels diferents equips que intervindrien en un cas així.

 

  

 

 

Un simulacre d'accident aeri amb 200 participants

La Torre de Control de l'Aeroport ha detectat visualment l'accident i ha activat l'alarma. A partir d'aquí s'ha posat en marxa el Pla d'Autoprotecció de l'Aeroport i s'han activat tots els mitjans i protocols necessaris per fer front a un cas com aquest.

  

Han participat en aquest exercici cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, juntament amb els bombers de l'Aeroport, per tal d'extingir el foc. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha estat l'encarregat de l'assistència sanitària als ferits, en aquest cas actors. També hi han participat els Mossos d'Esquadra, amb una trentena d'efectius, que han desenvolupat les tasques de control d'accés a la rotonda de la C-14 i la rotonda de l'Aeroclub amb el suport de la Guàrdia Urbana de Reus.

Exercici dels Bombers durant el simulacre | Angel Ullate

 

L'activació del Pla d'Autoprotecció també ha suposat l'activació del pla municipal en els ajuntaments més pròxims. La Guàrdia Civil també ha intervingut amb 38 agents i 20 vehicles i la Policia Nacional ha destinat 16 agents i 2 cotxes. Per últim, Protecció Civil de la Generalitat ha enviat 6 tècnics de l'Operativa Territorial per tasques de logística i coordinació.

 

Maniobres del SEM | Angel Ullate

 

El resultat del simulacre a l'Aeroport de Reus

Vicenç Pallarès, director de l'Aeroport de Reus, ha felicitat els equips per l'exercici realitzat i ha dit que es tracta d'una maniobra «molt significativa per l'Aeroport». Amb l'objectiu de «comprovar la coordinació i el temps de resposta dels mitjans interns i extens a l'Aeroport», davant d'un cas com aquest.

  

  

A falta de les conclusions dels tècnics per avaluar amb detall el resultat de la coordinació i efectivitat dels equips, ha dit que «s'ha comprovat l'eficàcia de tots els professionals».

 

 

Les autoritats presents durant el simulacre | Angel Ullate

 

Òscar Peris, delegat del govern català a Tarragona ha explicat que en aquest simulacre s'ha incorporat la figura de coordinació i contacte. Un primer enllaç entre la companyia, l'aeroport i la Generalitat. La necessitat d'incorporar aquest perfil sorgeix arran de l'accident de Germanwings.  

 

L'espectacular simulacre d'accident aeri a l'Aeroport de Reus en imatges