L'Ajuntament de Reus aprova la subvenció per ampliar el Centre de Lectura de la ciutat

El dilluns 11 de febrer es va aprovar una subvenció que anirà destinada a la primera fase del projecte d'ampliació de l'ateneu
 

 

La subvenció per iniciar les obres d'ampliació del Centre de Lectura ha estat aprovada per l'Ajuntament de Reus. Aquest dilluns 11 de febrer s'ha formalitzat la col·laboració en el finançament de la reforma, essent aquesta de 150.000 euros. Aquesta quantitat està destinada a la fase inicial del projecte, la qual donarà el tret de sortida a un conjunt de fases que avançaran en funció a la capacitat de finançament del centre.

 

Les obres d'ampliació han d'acomplir els compromisos proposats pel mateix Ajuntament i acceptats pel Centre de Lectura. Aquests consisteixen a acollir activitats culturals, artístiques i divulgatives que estiguin obertes a tota la ciutadania i contribueixin al creixement social i cultural de la ciutat de Reus. Els immobles on està ubicat el Centre de Lectura  són els que corresponen als números 6, 8, 10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció, a més del local dels baixos número 4.

 

S'inclou una aportació econòmica de 75.000 euros per al Teatre Bartrina

El Ple de l'Ajuntament també ha aprovat l'aportació econòmica de 75.000 euros d'inversió pel Teatre Bartrina. Gran part d'aquesta quantitat es destinarà a millorar la climatització d'un teatre que acull a milers d'espectadors anualment. Així doncs, la sala principal, el hall i les dues plantes de camerinos seran els espais que es veuran recompensats per aquesta aportació en una primera instància.

 

La sala principal del Teatre Bartrina de Reus | TarragonaDigital.com

 

El Teatre Bartrina és un teatre carregat d'història, esdevingut així com un dels més emblemàtics de la ciutat. Més de cent anys d'activitat en els que nombrosos professionals de les arts escèniques han trepitjat la seva sala d'exhibició principal. En els seus inicis, nasqué com el teatre adjunt al Centre de Lectura de Reus. Va ser anys més tard quan, gràcies a una primera reforma de gran envergadura, esdevingué el Teatre Bartrina que coneixem actualment. Així doncs, resulta important emprar aquesta aportació econòmica per a millorar un dels teatres reusencs que recull més història.