NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
El succés ha tingut lloc al número 5 del carrer de Wad-ras.

Tallen la llum de l'edifici ocupat del carrer Wad-Ras de Reus

Tots els pisos del bloc, inclòs un bar, porta sense electricitat des de dijous
Incendi carrer Wad-Ras Reus
Rastre de l'incendi que va crear en un habitatge del carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

Continua la polèmica al número 5 del carrer Wad-Ras de Reus. Aquest pasat dijous, 7 de març, un nou incendi en l'edifici causat per problemes en la instal·lació elèctrica, va fer traslladar-se fins al lloc als Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana de Reus i el SEM. Després d'aquest darrer incident, causat per connexions il·legals al subministrament elèctric, va acabar amb la desconnexió a la xarxa per part d'Endesa, que van enviar un tècnic per veure que havia succeït.

Endesa talla la llum al número 5 del carrer Wad-Ras

Després de diversos incidents, la companyia elèctrica, finalment, ha decidit tallar la llum a tot l'edifici. No només ho ha fet en els pisos en què punxaven la llum els okupes, també ho ha fet en els habitatges en què els propietaris pagaven totes les factures de la llum i ho portaven al dia.

La versió d'Endesa és que la instal·lació està en mal estat i, en aquest darrer incident del dijous, van requerir un tècnic. Aquest, finalment, va tallar la llum a tota l'escala del bloc de pisos del carrer Wad-Ras on es va produir l'incendi. Segons explica la companyia elèctrica, es tornarà el subministrament elèctric quan els veïns de l'edifici arreglin la instal·lació de la llum de l'escala i, després, vagi un electricista que certifici que està fet de manera correcta.

veïns Horts de Simó concentració ocupes
Els veïns de la zona, concentrats a la plaça Comte de Reus | Jordi Olària Gras

 

Indignació entre els veïns

Els incendis estan ocasionats per connexions il·legals a la xarxa elèctrica per part dels okupes. Els veïns i veïnes del número 5 del carrer Wad-Ras estan indignats per aquests fets i han arribat al punt de tapiar les cases que van quedant buides perquè no hi entrin els okupes. 

Ara s'han quedat sense llum, però tots ells consideren que és «injust» que Endesa els hagi tallat la llum a tots, ja que tots tenen comptador,  estan pagant el subministrament elèctric i ho tenen tot en regla. 

D'altra banda, el secretari de la Coordinadora d'Entitats en Defensa del Territori, Josep Machado, ha declarat a TV3, que «denunciaran el tema al jutjat», ja que és injust que es talli la llum a tots els propietaris per culpa dels okupes i creuen que això «no està ben fet».

Guàrdia Urbana Reus Wad-Ras
Una dotació de la Guàrdia Urbana s'ha desplaçat al carrer de Wad-Ras | Jordi Olària Gras

 

També et pot interessar:


Comentaris