El Taller Baix Camp celebra els seus 40 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Durant l'acte es va presentar l'auca del taller, a càrrec de Pilarín Bayés i Jordi Rius
Imatge de l'acte de celebració dels 40 anys del Taller Baix Camp | cedida

El Taller Baix Camp ja ha complert 40 anys. L’entitat va celebrar l’aniversari el vespre d’aquest dimecres, 20 de novembre, en un acte al Teatre Bartrina durant el qual es va presentar l’auca del Taller Baix Camp, que ha anat a càrrec de la popular il·lustradora Pilarín Bayés i l’historiador reusenc Jordi Rius. Els dos autors han explicat amb les seves paraules i dibuixos la història d’aquestes quatre dècades de l’entitat.

Bayés i Rius es van impregnar de la història del Taller Baix Camp durant una visita que van fer a les instal·lacions de l’entitat el passat mes de juny. Així, la il·lustradora i l’historiador van poder conèixer de primera mà els fets més rellevants i les anècdotes que ha vist l’entitat des del seu naixement, l’any 1979. De la visita en van sorgir 12 vinyetes, acompanyades de 12 rodolins que resumeixen aquests 40 anys d’història.

Durant l’acte de celebració es va reconèixer la feina dels professionals, empreses, entitats i persones relacionades amb l'entitat | cedida

Durant l’acte de celebració, que va comptar amb la presència de Pilarín Bayés i Jordi Rius, es va reconèixer la feina dels professionals més veterans, així com d’algunes empreses, entitats i persones que han tingut una gran implicació en la creació d’oportunitats d’inserció i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, «el moll de l’os del Taller Baix Camp».

L’esdeveniment va tancar amb l’actuació del grup de teatre del Taller, dirigit per l’actriu reusenca Helena Tarragó. Finalment, també es va fer la tradicional bufada d’espelmes. Pel que fa a l’auca, encara es pot adquirir als centres que té l’entitat a Reus i també durant la «TBC FASHION SHOW. UNA PASSAREL·LA SENSE LÍMITS», la desfilada de moda que tindrà lloc el pròxim 30 de novembre a l’Espai Llibertat del Museu de Reus.

També et pot interessar

"👏🍽REPORTATGE: Reus recupera en 7 anys 1.300 tones d'aliments" "🔴Els comerços del Raval de Santa Anna de Reus, en contra de la vianalització"