Imatge d'arxiu del Teatre Bartrina de Reus

El Teatre Bartrina presenta la temporada de tardor 2020 amb una mirada a la producció local

Blaumut encetarà la temporada amb un concert el 3 d'octubre | S'ha adaptat l'espai a la Covid-19

Una vintena d'espectacles i representacions ompliran l'escenari del Teatre Bartrina de Reus en aquesta nova temporada de Tardor 2020. El Consorci del Teatre Bartrina ha presentat el nou cicle de teatre, readaptat amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de la Covid-19. Aquesta nova temporada inclou 9 espectacles i 11 representacions amb una clara mirada a la producció local. Els encarregats d'encetar la programació de tardor del Teatre Bartrina seran Blaumut, el pròxim 3 d'octubre, amb un concert inclòs en el cicle Accents 2020.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recansens, ha explicat que «incloure el nostre talent local i del territori ens és indispensable a l’hora de preveure una programació i d’aquí que hem volgut que espectacles com els que ens oferirà el TEBAC o la companyia Clownic o els concerts de Fito Luri o de la Soul Machine tinguin un paper important a la nova temporada». Segons Recasens, «aquesta és una temporada diferent, però ens fa especialment il·lusió ja que es fa evident la necessitat que tenim de consumir teatre i música als amants de les arts escèniques en general».

Rosa Mateu, assessora de programació del Consorci del Teatre Bartrina, ha explicat que, a l'espera de com evolucioni la pandèmia, Â«intentarem seguir amb la mateixa línia pensada, estudiada i coherent, que pretén apropar a la ciutat el teatre alternatiu i de qualitat que actualment es representa a Catalunya, a més d’apostar pel talent local. Tenim una programació de qualitat, alternativa (tant per la temàtica com per la posada en escena), atractiva per a franges d’edat potser poc avesades a anar al teatre, i equilibrada».

La nova temporada de Tardor del Teatre Bartrina també inclou el 'Fòrum de l'espectador', un espai de trobada entre el públic i els actors o creadors teatrals que han participat en l'obra. En acabar alguns dels espectacles, Jaume Descarrega moderarà aquest espai, organitzat conjuntamwnt amb la comissió de Cultura del COPC i el Teatre Batrina. 

Una vintena d'espectacles

La temporada començarà el dia 3 d'octubre, a les 21 h, amb un concert del grup Blaumut i l'endemà, el diumenge 4 d'octubre, a les 18 h, actuarà la Cia. Clownic, amb l'espectacle 'Turist (or not turist)'. El dia 17 d'octubre, a les 21 h, la Cia. La Calòrica, a partir de l'obra d'Aristofànics, presentarà 'Els Ocells' i l'endemà diumenge, 18 d'octubre, a les 19 h, Fito Luri presentarà el seu nom àlbum discogràfic. El dia 8 de novembre, a les 19 h, actuarà Ferran Palau, presentant també el seu darrer disc. 

El 14 de novembre, a les 21 h, es representarà l'obra teatral 'Un dia qualsevol', i el següent cap de setmana, els dies 21 i 22 de novembre, la Companyia Teatre Estable del Baix Camp (TEBAC) estrenarà l'obra 'Cleopatra [+Antoni]', amb dramatúrgia i direcció de Miquel Àngel Fernández. 

Ja el mes de desembre, els dies 18 i 19 actuarà la formació La Soul Machine, que amb aquest concert celebrarà els seus 20 anys als escenaris. I per acabar, el dia 26 de desembre, es representarà el tradicional de Josep Maria de Sagarra 'El poema de Nadal'. 

Les entrades per als espectacles es poden comprar a través del web del Teatre Bartrina. La taquilla del Teatre Bartrina està a disposició del públic de dimarts a divendres, de 18 h a 20 h, i també una hora abans de l’inici de cada espectacle. Pel que fa als abonaments, el Consorci del Teatre Bartrina posa a disposició diferents tipus d’abonaments dels espectacles de la programació oficial, amb la qual cosa s’aconsegueixen avantatges exclusius com descomptes i ofertes en la compra d’altres entrades. La renovació dels abonaments o l’adquisició de nous es farà els dies 15 i 16 de setembre. 

Les mesures de seguretat al Teatre Bartrina

L'actual situació sanitària ha obligat al món del teatre a readaptar-se per tal de poder seguir oferint els espectacles amb seguretat. Per això, s'ha reduït l'aforament a la meitat, s'han establert recorreguts d'entrada i sortida per evitar aglomeracions i es demanarà al públic que es respecti la distància de seguretat. A més, es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels espectadors i per poder entrar al teatre serà obligatori dur mascareta.

Aixecament de la suspensió d'actes culturals

D'altra banda, aquest dijous dia 10 de setembre des de l'Ajuntament de Reus s'ha aixecat la suspensió dels actes culturals o de naturalesa lúdica organitzats pel consistori o pels seus ens instrumentals, una mesura extraordinària que va afectar de ple al Projecte Bartrina. Cal destacar que enguany, el Teatre Bartrina ha impulsat aquesta nova iniciativa cultural que ha constat de 7 produccions d'espectacles multidisciplinaris de petit format amb artistes locals.

El 'Projecte Bartrina', doncs, es reprèn aquest cap de setmana amb l'espectacle 'Pels carrerons del darrere', una proposta de teatre musical que es farà al Jardí de la Casa Rull aquest dissabte dia 12 de setembre, a les 21.30 h i a les 23 h, dirigida per Jordi Vall i amb Georgina Llauradó i Joan Masdéu com a intèrprets. Encara aquest cap de setmana, el diumenge dia 13 es farà la representació 'Els tres mosqueters o qui va matar Mozart', un espectacle amb música clàssica per a tots els públics, que comptarà amb els músics Josep Maria Ferrando, Xavier Blanc, Albert Carbonell i David Blay; la soprano Helena Botella, i David Puertas com a narrador.