GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La tecnologia 5G, principal protagonista de la propera Mobile Week Reus

Aquest dimecres 19 de febrer la capital del Baix Camp aplegarà una desena de tallers i conferències sobre la tecnologia
La Mobile Week Reus aplegarà una desena d'activitats entre tallers i conferències | Mobile Week

 

La tecnologia 5G serà una de les principals protagonistes de la propera Mobile Week Reus, que tindrà lloc el pròxim 19 de febrer a la capital del Baix Camp. El certamen, impulsat per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), té com a objectiu posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia a les poblacions d’arreu de Catalunya. Reus repetirà per segona vegada consecutiva com a seu amb una desena de tallers i conferències gratuïtes.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

En aquest sentit, s’analitzarà l’estratègia del 5G a Catalunya, el seu impacte a les ciutats i es podran conèixer diversos casos pràctics sobre la utilització d’aquesta tecnologia. «Representa el futur i cada vegada jugarà un paper més important», ha detallat el president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón. 

 

La Mobile Week és un acte vinculat al Mobile World Congress però que funciona de manera independent a aquest esdeveniment internacional. Per això, tot i la suspensió del congrés, l’Ajuntament de Reus manté la seva aposta per un programa d’activitats que s’ha dissenyat amb la voluntat d’acostat la tecnologia a la ciutadania i mantenir el posicionament estratègic de la ciutat com a epicentre de les empreses tecnològiques de la demarcació.

 

La tecnologia 5G serà una de les protagonistes de la Mobile Week Reus | Adrià Morte

 

La regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha afirmat que «un dels eixos de treball de la regidoria és la potenciació de les activitats relacionades amb les noves tecnologies i l’organització de fires i esdeveniment professionals vinculats al sector TIC». Per aquest motiu, Pallarès ha indicat que «La Mobile Week va en la línia del foment de noves vocacions tecnològiques al territori, ja que tenim una demanda creixent de professionals qualificats en aquest àmbit».

 

Per una altra banda, ha explicat que «la importància de formar part d’aquest entorn digital referma la consolidació d’on volem anar com a ciutat» i en cap moment s’ha plantejat la suspensió de les activitats territorials tot i la mala notícia de l’anul·lació del Mobile World Congress.

 

El clúster TIC participa en l’elaboració del programa d’activitats de la jornada un fet que s’ha posat especialment en valor, ja que actualment el Clúster TIC aplega una cinquantena d’empreses tecnològiques que donen feina directa a uns 1.500 professionals. El president del Clúster TIC, Pablo Mazón, ha destacat que «les conferències s’alineen perfectament amb els tres elements claus de la visió i la missió del Clúster: les persones, el coneixement i la tecnologia».

 

El programa de la Mobile Week a Reus contempla activitats per a tots els públics, professional, juvenil i familiars. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de la web de l’Ajuntament de Reus. 

 

També et pot interessar