GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Treballadors dels centres mèdics Villablanca de Reus exigeixen millores laborals

El personal s'ha manifestat aquest matí davant de les portes de l'Ajuntament de Reus | Denuncien sous congelats des de fa 10 anys i precarietat laboral
Els manifestants s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Reus a les 11 hores del matí | Laia Riba

 

Els treballadors i treballadores dels centres de serveis en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual de Reus tant de la Fundació Pere Mata, Villablanca, com de les residències de Bellissens, s'han manifestat avui, divendres 21 de juny, davant les portes de l'Ajuntament de Reus. El personal d'aquests dos centres denuncien precarietat laboral, contractual i salarial i per aquest motiu s'han manifestat aquest matí.

 

Denuncien precarietat laboral, contractual i salarial

La plantilla d'aquests dos centres d'atenció mèdica a persones amb discapacitat intel·lectual està farta de les condicions laborals que pateixen des de fa una dècada. Denuncien que fa 10 anys que tenen els sous congelats, fet que provoca una pèrdua de poder adquisitiu en el sector d'un 25%.

 

A més asseguren que estan patint retallades en el sector des de l'any 2012 i causa d'això  han de fer un sobreesforç i un sacrifici en la dignitat i la qualitat de l'atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual dels centres.

 

Denuncien sobrecàrrega de treball per manca de personal fent el mateix servei | Laia Riba

 

«Estem en una situació insostenible»

Un dels representants dels sindicats de treballadors dels dos centres, Alejandro Arezcua, explica a TarragonaDigital que «estem en una situació insostenible». Arezcua explica que «volem que s'augmenti la qualitat de l'atenció a l'usuari, ja que volem que es recuperin les tarifes retallades».

 

Una quarantena de persones des de les 11 hores del matí s'han manifestat davant de l'Ajuntament de Reus, a la plaça del Mervadal per «fer soroll amb l'objectiu de fer-nos escoltar i que la ciutadania conegui el nostre cas», comentava el representant del comitè d'empresa.

 

Tenen contractes eventuals amb temporalitat entre 5 i 6 anys | Laia Riba

 

 

En aquesta línia demanen que la Generalitat de Catalunya actualitzi els pressupostos destinats a l'augment del sou del personal del sector i que presti atenció a les empreses adjudicatàries i que faci un control exhaustiu en la destinació d'aquest pressupost públic. També acusen els empresaris de guanyar diners a costa dels treballadors.

 

Avui s'han manifestat davant l'Ajuntament però també tenen previst fer una caminada conjunta des de les 11.00 hores fins a les 13.00 hores el pròxim dilluns 1 de juliol. Es concentraran a la plaça del Mercadal per iniciar el camí fins al centre psiquiàtric del Pere Mata, a la carretera de l'Institut Pere Mata. Conviden als familiars dels usuaris per lluitar per una millora en la qualitat del seu sector cap als pacients.