ÚLTIMA HORA

Tallada la C-12 a Móra la Nova per un greu accident

ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

Una trentena de persones es manifesten a Reus en contra del canvi climàtic

El moviment mundial 'Fridays for Future' aterra a Reus i els membres es manifestaran cada divendres a la plaça del Prim
Els concentrats han exhibit cartells reivindicatius | Laia Riba

 

La iniciativa 'Fridays for Future' ha arribat a Reus i a partir d'avui, 15 de juny, es manifestaran cada divendres a la plaça del Prim a les sis de la tarda amb un únic objectiu: lluitar contra el canvi climàtic. Aquest projecte s'ha convertit en un moviment mundial de protestes mediambientals que per primera vegada aterra a la capital del Baix Camp i on avui ha aplegat una trentena de persones.

Una trentena de persones s'han manifestat a la plaça del Prim de Reus | Laia Riba

 

El moviment 'Fridays for Future' aterra a Reus

Aquest moviment va començar com una acció individual de l'activista sueca Greta Thunberg que durant set mesos va protestar davant el Parlament de Suècia per exigir millores en les polítiques mediambientals. Una revolució juvenil que s'ha estès arreu del món i que avui, ha arribat a Reus. Més d'una trentena de persones s'han aplegat davant l'estàtua del General Prim per protestar pel canvi climàtic, amb pancartes on es podia llegir «canviem les polítiques, no el clima», «menys plàstic, més sentit comú» o «no hi ha planta B».

Cada divendres els membres de 'Fridays for Future' es manifestaran | Laia Riba

 

Divendres, a les sis de la tarda a la plaça del Prim

A partir d'aquest divendres 14 de juny 'Fridays for Future' comença les concentracions a Reus. El moviment té per objectiu de demanar cada divendres que es declari l'emergència climàtica i que es posin en marxa polítiques efectives contra el canvi climàtic. En l'àmbit local una de les representants de 'Fridays for Future', Núria Pujals, ha explicat que «demanem que des de Reus es donin prioritat a les polítiques verdes i de caràcter sostenible».

Volen exigir mesures per posar fi al fenomen del canvi climàtic | Laia Riba

 

'Fridays for Future' lluita pel canvi climàtic

Tots els divendres els manifestants es reuniran a la plaça del Prim per manifestar-se, avui ha estat el primer dia i continuar a partir del juliol, ja que com ha remarcat Núria Pujals, «no tenim permís pels dos proxims divendres perquè coincideixen amb Festa Major».

'Fridays for Future' tractarà cada divendres un problema del medi ambient | Laia Riba

 

No obstant això, fan una crida a la ciutadania perquè s'afegeixin a la causa. Pujals comenta que «tots som persones d'edats diferents que ens hem anat mobilitzant per grups de WhatsApp». Cada divendres tractaran un tema mediambiental diferent, avui i amb motiu que la setmana passada es va fer l'acte de boicot al plàstic, han volgut centrar-se en els problemes que ocasiona un consum excessiu de plàstic.

Després de llegir el manifest a la plaça del Prim de Reus s'han dirigit a la plaça del Mercadal per donar-se a conèixer. La membre de 'Fridays for Future Reus, Núria Pujals, ha comunicat que «volem que aquestes reivindicacions siguin actes festius però amb un missatge clar que arribin a tothom». A més, en cada manifestació proposaran mesures per combatre el canvi climàtic tant a títol personal com amb polítiques locals.

"AGENDA: La plaça del Mercadal de Reus torna a acollir un mercat a l'antiga" "🔴URGENT: ERC Reus s'explica: investirà Carles Pellicer com a alcalde"