Setmana Santa Reus 2019: Les Tres Gràcies

Les Tres Gràcies d'enguany es mantindran a través de la televisió i Internet

La Reial Congregació de la Sang ha decidit com adaptar-se a la situació actual

Les Tres Gràcies de Reus s'adapten a la situació actual de confinament davant l'epidèmia de coronavirus i l'acte es durà a terme a través de la televisió i d'Internet. La Reial Congregació de la Sang informa que s'ha pres aquesta decisió «tenint en compte les circumstàncies excepcionals causades per la Covid-19», però «mirant de preservar al màxim l'essència de la tradició reusenca».

Segons informa l'entitat, demà Divendres Sant, a les tres del migdia, Canal Reus TV emetrà —a través de la televisió i del seu lloc web— l'Adoració al Sant Crist de la Sang «en el qual tothom que ho desitgi podrà demanar les Tres Gràcies». Aquesta emissió, de fet, començarà just després de reemetre la Processó de les Tres Gràcies de l'any passat en substitució de la que enguany no es podrà celebrar.

Preservar la tradició de les Tres Gràcies

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus explica, en un comunicat de premsa, que «l’acte s’ha definit amb la voluntat d’acostar la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang a tota la ciutadania en una Setmana Santa extraordinària». És la solució que s'ha trobat per mantenir, en la mesura que ho permet la situació actual, un dels actes més emblemàtics de la Setmana Santa reusenca.

«Mirant de preservar al màxim l'essència de la tradició reusenca», d'aquesta manera s'ha ideat la solució que permetrà celebrar, d'una manera molt excepcional, les Tres Gràcies. El model d'acte, doncs, s'ha pensat «tot respectant el marc legal actual i les mesures de seguretat establertes per les autoritats competents».

Des de la Congregació de la Sang, amb tot, es recorda que el temple estarà tancat durant tota la Setmana Santa, motiu pel qual «es demana que ningú miri d’apropar-s’hi». En aquesta línia, «les mesures de vigilància es veuran reforçades al voltant del Temple per tal d’evitar la presència de fidels a la zona adjacent» i poder garantir, per tant, que es mantingui la seguretat davant del risc de contagi.

L'avís es fa en el marc d'un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa de Reus i que omple la plaça de la Sang de fidels cristians, però també de reusencs no practicants que senten especialment aquest acte. 


Comentaris