Taules i cadires d'una terrassa de bar buides

Restauració i govern de Reus comencen a estudiar noves mesures per al segon Pla de Reactivació

Es treballa per implantar mecanismes d'ajut com les modificacions fiscals per al sector anunciades fa un mes

El sector de la restauració de Reus ha començat a treballar la segona edició del Pla de Reactivació Econòmica i Social. El govern local s'ha reunit, aquest dimecres, amb membres i representants d'aquest àmbit econòmic per començar a plantejar noves mesures de promoció i d'ajut a bars i restaurants.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La trobada telemàtica l'ha presidit la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i també hi han participat tècniques de l'Agència Reus Promoció i de la regidoria d'Empresa i Ocupació. Per part del sector privat hi han pres part propietaris d'alguns establiments de la ciutat, delegats d'aquest sector de les entitats comercials i econòmiques locals i representants de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Reus.

Reus comença a treballar el segon Pla de Reactivació

Segons informa el govern reusenc, s'han rebut les opinions i percepcions de la restauració sobre la situació actual i el futur que es preveu per «debatre amb els participants una proposta de diferents accions per l’any 2021 amb l’objectiu de valorar-les conjuntament i decidir les més adients».

Sense que hagi transcendit cap d'aquestes possibles mesures, sí que s'ha fet incís en les que ja es van executar durant el 2020. Per una banda, les campanyes de promoció «Hi érem, hi som, hi serem» i «Cuinem per tu», fetes durant el confinament i a partir del període d'obertura amb restriccions respectivament.

També s'ha destacat, novament, la bona valoració dels Bons Reus, en els quals van participar 91 bars i restaurants de Reus. Des de l'Agència Reus Promoció es manté que aquest àmbit «segueix essent un dels eixos prioritaris per aquest 2021, i la voluntat de la regidora és continuar mantenint aquestes trobades, tal com també es realitzen periòdicament amb altres sectors estretament vinculats a la promoció turística de la ciutat de Reus».

Segons es va presentar fa quinze dies, govern, oposició i sectors privats comencen a plantejar la segona edició del Pla de Reactivació que es preveu que compti amb un pressupost «similar» a la primera, de 4,5 milions d'euros. Un paquet de mesures de les quals se n'ha presentat alguna, però el gruix principal s'està estudiant i debatent.

Precisament per al sector de la restauració s'han anunciat modificacions fiscals. Per una banda, l'Ajuntament cobrarà a l'octubre en lloc de fer-ho a l'abril les taxes de brossa comercial i d'ocupació de via pública per a terrasses i marxants. A més, i en concret per a aquests dos sectors i per als gimnasos, la part proporcional corresponent als tres primers mesos de l'any no se'ls cobrarà.