La campana del temple de la Sang de Reus torna a sonar 15 anys després

Feia 15 anys que es trobava fora de servei
La campana torna a sonar 15 anys després | Àngel Ullate

Ha arribat el dia. Després de 15 anys sense marcar les hores ni els inicis i finals de les eucaristies, els veïns i veïnes pròximes a la plaça de la Sang, coincidint amb una de les festivitats més importants de la Congregació de la Puríssima Sang de Reus, han pogut sentir la campana de la Puríssima Sang. La festivitat recorda com Jesucrist va vessar la seva sang en favor de tots els creients i convida a recordar el misteri del Crist crucificat.

Als voltants de la plaça de la Sang ha arribat la processó per començar la festa de la Puríssima Sang, però abans de començar la missa, amb un terç de l'aforament al temple per respectar les mesures de seguretat i sanitàries, hi hauria el plat fort de la jornada.

Tothom estava esperant un dels moments més desitjats des de fa 15 anys: la re-inaugració de la campana de l'església que tornaria a sonar després d'un procés de restauració. Abans de fer repicar les campanes, però, s'ha beneït i, a les onze del matí, ha tornat a sonar, un cop rehabilitada i automatitzada, fent sonar una petita mostra del seu repertori.

La rehabilitació de la campana ha consistit en l'aplicació d'un tractament al jou per poder-la assegurar a l'espadanya que conforma el campanar. A més, els tècnics van desaconsellar fer voltejar la campana, per l'estat en què es trobava i es va decidir instal·lar un electro-martell que reprodueix els tocs propis de la campana amb una bola de bronze.

D'altra banda, s'ha instal·lat un patró sincronitzat per ràdio que disposa de connexió per a executar els tocs de campana tradicionals programats des d'un telèfon mòbil. La nova campana també farà les funcions habituals com marcar les hores i les mitges, fins al vespre.La congregació també ha instal·lat un calendari que permet programar els tocs litúrgics de les dates més assenyalades, com Nadal o Pasqua.

"«Frega la insalubritat»: El PSC de Reus critica les condicions dels parcs infantils" "Concerts: La popular cantant catalana que actuarà a Reus la setmana que ve!"