S'acomiadaran 120 treballadors de Virginias quan l'empresa canviï de propietari

La nova propietària, Acrimont Investment, subrogarà 37 treballadors
Imatge de la fàbrica de Virginias a Reus. | Google Maps

 

La fàbrica de la marca Virginias Reus acomiadarà 120 treballadors dels 157 que té actualment té. La planta acaba de passar a mans de les empreses Acrimont Investment i Risi, després que aquestes dues companyies guanyessin la subhasta de la línia de producció de l'emblemàtica fàbrica de torrons i dolços. Així, la nova propietària de Virginias es quedaran amb 37 treballadors reusencs. Els treballadors es reuneixen aquest dimarts, 31 de juliol, per valorar la situació i decidir si organitzen alguna mobilització. 

 

Acrimont subrogarà 37 treballadors de Virginias

Acrimont Investment i Risi han resultat guanyadores de la subhasta de la unitat productiva de Virginias. Acrimont Investment, empresa amb seu Agramunt, és propietat d'Àngel Jubete, el qual ja té experiència en el mercat del torró. L'empresa lleidatana es quedarà amb els productes de torró i xocolates, i segons l'auto del jutge, Acrimont Investment subrogarà 17 dels contractes dels treballadors fixos de Virginias i 20 de fixos discontinus, els quals es contracten per la temporada nadalenca. Virginias també té una planta a Lleida, on els treballadors que Acrimont no assumeixi se sotmetran a un Expedient  de Regulació d'Ocupació (ERO). 

 

Pel que fa a l'altra empresa guanyadora de la subhasta, és la sevillana Risi, especialitzada en productes d'aperitiu. Risi es quedarà amb la maquinària de la línia de confiteria i galetes de Virginias. L'empresa sevillana també estarà autoritzada a utilitzar la marca Virginias durant cinc anys. 

 

La compra de Virginias s'ha dut a terme per un total de 5,1 milions d'euros, entre actius i passius, com ara els 2 milions d'euros d'estoc de productes que es quedarà Risi. 

 

Virginias acumulava un deute de 16 milions d'euros

Virginias, la històrica empresa reusenca de torrons, galetes, caramels i xocolates, va entrar en concurs de creditors fa poc més de mig any. La companyia acumulava un deute de 16 milions d'euros. Finalment, divendres passat es va celebrar la subhasta de la seva unitat productiva, la qual han guanyat la lleidatana Acrimont Investment i la sevillana Risi.