Imatge de la Bòbila del Sugranyes de Reus

El Museu de Reus programa quatre visites guiades per aquest mes de setembre, adaptades als protocols sanitaris

La Bòbila del Sugranyes i l'exposició 'Coses de Reus', entre les més destacades

El Museu de Reus ha programat quatre visites guiades per aquest setembre, adaptades als protocols sanitaris. Per tal de poder-les oferir amb total seguretat, els grups de visitants s'han reduït fins a un màxim de sis persones, a més del guia corresponent, per poder mantenir així les distàncies de seguretat.

Les visites guiades del Museu de Reus

Visita guiada al núm. 59 del raval de Santa Anna, 'Un banc de tresors'

El pròxim dissabte 12 de setembre, a les 11 del matí, s'oferirà un Itinerari per l'edifici del Museu Salvador Vilaseca, amb diverses activitats, com l'explicació la funció del museu, i la presentació de l'arquitecte Pere Caselles. A més també es visitaran espais que normalment no estan oberts al públic, com la cambra cuirassada o el terrat. Per altra banda, es farà una explicació dels elements decoratius  de la façana.

Visita guiada a la Bòbila del Sugranyes

El dissabte 19 de setembre, amb dues visites, a les cinc i a les sis de la tarda i per un preu de tres euros, es realitzarà la visita guiada a la Bòbila del Sugranyes. Situada a l'entrada de la ciutat, al costat esquerre de l'autovia de Reus a Tarragona, es tracta d'un clar exemple de l'activitat productiva  d'elements ceràmics per a la construcció de la ciutat.

Molt present a Reus fins a mitjans del  segle XX, és una construcció bastida  amb toves i maons que configuren una planta poligonal, amb una fumera central característica, que sobresurt de l’àrea inferior del forn, la qual presenta diverses boques radials i una galeria de circulació perimetral. 

Visita guiada a l'exposició 'Coses de Reus'

Per últim, la darrera visita del mes de setembre tindrà lloc el dia 26, a les 11 del matí. Es tracta d'una visita a la mostra 'Coses de Reus' situada a la sala central del Museu d’Art i Història, a la plaça de la Llibertat número 13. A través de peces dels fons històric, artístic, etnològic i gràfic del Museu, l'exposició apropa al públic a la història de la ciutat des de l'època medieval.

Totes les visites guiades requeriran reserva prèvia d'entrades. Aquesta es podrà efectuar presencialment al Museu de la plaça de la Llibertat  número 13, i al Museu del raval de Santa Anna, 59, de dimarts a dissabte, dies laborables, d’11 a dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda, on també es pot gaudir de les exposicions.

Les entrades també es podran reservar via internet, al web www.museudereus.cat, on també es pot gaudir del Tour virtual. Per a més informació es pot trucar al telèfon 977010660.