Últims dies per votar als grups musicals del Reussona 2019

El termini de votació popular acaba el pròxim 1 de maig
Els tres finalistes actuaran a les Barraques de Reus d'enguany | Josep

 

El concurs de música jove Reussona arriba un any més per donar oportunitats a grups musicals del territori emergents. L'organització del concurs va inicar el període de votacions populars per escollir els tres grups que passaran a la final i que per tant, actuaran a les Barraques de Reus d'enguany. La ciutadania té fins al pròxim dimecres 1 de maig per votar.

 

Últims dies per votar el Reussona 2019

Els tres grups de música que passin a la final actuaran el dia 21 a les Barraques de Reus, per Festa Major de Sant Pere i posteriorment s'escollirà el guanyador del Reussona 2019. Un dels tres grups és el que haurà estat escollit mitjançant votació popular a través del web del Reussona.

 

Els altres dos grups seran escollits per un jurat format per representants de la Coordinadora de Barraques de Reus i que són experts en el camp de la música. En aquest jurat també hi participarà el grup guanyador de l'any passat, Allez! En aquesta edició del concurs Reussona la ciutadania podran votar un grup dels nou que hi participen.

 

Imatge d'arxiu del grup «Allez!», guanyador del Reussona2018 | TarragonaDigital.com

 

Els grups del Reussona 2019

Grip, que busca expressar els seus sentiments més obscurs a través d'elements provinents de la psicodèlia i el Post-Rock, L'any 2018 van publicar el seu primer LP autoproduït, 'Sessions from Beyond'. 

 

Impaktats, un grup de rap en català amb un toc electrònic que s'inspira en grups com Zoo, Aspencat o Los Chikos del Maíz. Aquest grup està format per integrants de dos pobles del Baix Camp. 

 

La Canya del Metall, integrat per quatre joves del Camp de Tarragona, dos dels quals de Riudecanyes i els altres dos de Tarragona. Amb el rock i el heavy metal com estil musical i amb el català com a base, toquen els seus propis temes.

 

El grup Lobster que es presenta al concurs Reussona 2019 | Cedida

 

El grup Lobster, és un grup que neix entre uns amics que tenen per objectius fer música pròpia i fer una gran festa. Toquen cançons pròpies d'estil mestissatge d'arrel i han estat gravant el seu primer treball d'estudi.

 

El reusenc Marc Cortadelles, un raper amb solvència que canta les seves lletres sobre instrumentals de guitarra, 'trap' i reggaeton de qualitat. Cortadellas fusiona ritmes ballables amb tons comercials passant per continguts polítics i crítica social. 

 

El grup Plombiers que es presenta al concurs Reussona 2019 | Cedida

 

Plombiers, un grup que ha anat variant d'estils musicals fins a trobar-se còmode dins de l'indie-pop psicodèlic. A finals d'any tenen intenció d'entrar a estudi a gravar el seu primer disc. Tenen cançons pròpies com 'Cercoleta', 'Ball Robat' o 'Guerra'.  

 

Terra Ferma, està integrat per nou joves reusencs. El seu estil el defineixen com ‘Ska Fusió’, un estil que se centra en l’ska i que es combina amb altres estils de música com el funk, el rap, el rock o el reggae. L’any 2018 van publicar el seu primer àlbum anomenat «Un Brot de Llum» 

 

Stone Vibe, és un grup musical que asseguren estar atrapats pel rock britànic i americà. La banda té les característiques d'un quartet de rock clàssic però amb aires actuals.El quatre integrants del grup van començar la producció del que seria el seu primer EP 'The game'.