La XIII edició dels premis Gaudí Gresol premia deu celebritats

Els premis es van celebrar a la firaReus en benefici a la Fundació Rosa Maria Vivar en solidaritat contra l'Alzheimer
La XIII edició dels premis Gaudí Gresol a la firaReus | Àngel Ullate
 

La tretzena edició dels premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència es va celebrar aquest passat dijous, 13 de juny, a l'edifici del Tecnoparc firaReus. En aquesta ocasió es van premiar a deu personalitats de diferents àmbits: l'arquitectura, la música, la medicina, la literatura, l'esport, el periodisme, el medi ambient, el teatre i la televisió. A més, també es va entregar el premi al «reusenc il·lustre» que, aquest any, se l'ha endut el tècnic de so Oriol Tarragó.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest any, la gala va ser presentada per la periodista esportiva tarragonina Danae Boronat, que s'ha convertit en la primera dona que ha retransmès un partit de futbol. A més, el sopar va ser en benefici a la Fundació Rosa Maria Vivar, una fundació creada per la família del grup automobilístic Oliva i responsable, entre altres projectes, del centre per a la cura de malalts d'Alzheimer que s'està construint a Reus. Podeu consultar la galeria fotogràfica sencera en aquest enllaç.

La XIII edició dels premis Gaudí Gresol es va celebrar el dijous, 13 de juny, a la firaReus | Àngel Ullate

 

Només tres dones entre els deu premiats

Durant l'entrega de premis, el primer que va pujar a l'escenari a recollir el seu reconeixement va ser el director i coordinador de les obres de la Sagrada Família, Jordi Faulí, en l'àmbit de l'arquitectura; el periodista Víctor Amela es va endur el guardó, però no en l'àmbit periodístic, sinó que ho va fer en l'àmbit literari per la seva darrera novel·la 'Jo vaig poder salvar Lorca'. En l'àmbit de medicina va ser el metge cirurgià i oftalmòleg, Borja Corcóstegui, qui es va endur aquest reconeixement; i en l'àmbit esportiu, ho va fer el vicepresident primer del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch; finalment, el trio teatral Tricicle, format per Carles Sans, Joan Garcia i Paco Mir també van pujar a l'escenari. 

El Tricicle es va endur el reconeixement en l'àmbit del teatre | Àngel Ullate
 

 

Pel que fa a les dones guardonades, només tres dels deu premiats eren personalitats femenines. Així doncs, van recollir el premi la reportera televisiva Samanta Villar, en aquest cas en l'àmbit de periodisme; la directora d'orquestra Inma Shara, en l'àmbit de la música; i, finalment, també va ser reconeguda per la seva feina la model i actriu Irene Montalà. D'altra banda, el tècnic de so reusenc Oriol Tarragó es va endur el reconeixement al «reusenc il·lustre». 

 

El president del laboratori farmacèutic Ferrer, Sergi Ferrer-Salat, no va poder assistir a la gala i la responsable del departament de Sostenibilitat, Marta Anglada, va ser l'encarregada de recollir el guardó en nom seu. Qui tampoc va assistir a la gala va ser l'alcalde de Reus en funcions, Carles Pellicer, que en el seu lloc hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica, també en funcions, Marc Arza. 

La directora d'orquestra Inma Shara va ser la premiada en l'àmbit de la música  | Àngel Ullate