La zona blava de Reus es tornarà a pagar dilluns

El govern de Reus ha decidit també com es començarà a recuperar el servei de bus urbà

La zona blava de Reus deixarà de ser gratuïta dilluns. L'aparcament de superfície es va deixar de cobrar per part de l'Ajuntament com una de les mesures aplicades quan va començar la pandèmia i es va reduir la mobilitat a la ciutat. Ara, una vegada ha començat la primera fase del desconfinament, i amb previsió que dilluns es posi en marxa la segona, el govern local ha decidit recuperar aquest servei de pagament.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El govern de Reus ho ha comunicat al Comitè d'Emergències, òrgan que fins ara ha estat gestionant les mesures contra la crisi sanitària i econòmica. La gratuïtat de la zona blava es va posar en marxa el 16 de març, el primer dilluns de confinament parcial. Tal com es recorda en un comunicat, l'objectiu era facilitar el compliment de «les recomanacions fetes a la ciutadania de quedar-se a casa i evitar la mobilitat».

El progressiu retorn a la normalitat

«El retorn progressiu a la normalitat permet anar aixecant a poc a poc algunes de les mesures de prevenció adoptades», apunta el govern local. La mesura també implicarà una campanya informativa destinada als usuaris de la zona blava perquè sàpiguen que l'hauran de tornar a pagar a partir de dilluns.

Des de Reus Mobilitat i Serveis s'ha previst un protocol d'actuació en relació amb aquest retorn a la normalitat. «Preveu la desinfecció a fons i la neteja de manteniment dels caixers automàtics, expenedors i estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en superfície; així com la seguretat dels treballadors del servei amb equips de protecció individual», detalla l'empresa municipal.

La companyia, amb tot, recomana als usuaris que paguin a través del telèfon mòbil per evitar el risc de contagi a través dels pagaments en efectiu. És per això que es fa incís en l'aplicatiu mòbil que permet no només pagar el bitllet de zona blava, sinó també ampliar-lo sense haver de tornar al cotxe.

El bus urbà comença la restitució de freqüències

Reus Mobilitat i Servei també s'encarrega dels busos urbans, que recuperaran el 70% del servei habitual també a partir de dilluns. També des del començament del confinament es va decretar una reducció de freqüències i d'aforament dins dels vehicles, unes mesures que van arribar al màxim el 25 de març, quan el servei va quedar establert equivalent al d'un diumenge.

El que es mantindrà és el límit de 30 persones per vehicles i la necessitat de mantenir distàncies de seguretat. Seguirà sent obligatori l'ús de mascaretes i la prohibició de pagar els viatges en efectiu. S'ha de fer servir, segons especifica el comunicat del govern de Reus, les targetes multiviatge.

Segons informa l'Ajuntament de Reus, a partir d'aquest dilluns, 11 de maig, el servei quedarà establert de la següent manera:

Les línies L10, L20 i L30 funcionaran sense cap restricció:

De dilluns fins divendres: L10 ( 3 busos), L20 (4 busos) i L30 (1 bus).

Dissabte: L10 (3 busos), L20 (4 busos) i L30 (1 bus) .

Diumenge: L10 (1 bus), L20 (2 busos) i L30 (1 bus).

No funcionaran les línies L11, L40; L41; L50; L60.

"La generosa donació d'aliments que ha rebut l'Ajuntament de Reus" "La gran notícia que ha anunciat avui l'Ajuntament de Reus"