La 4a Incubadora TIC de Redessa incorpora mentories especialitzades en el sector agroalimentari

A més de les 10 startups en incubació, cinc empreses d'edicions anteriors iniciaran un programa específic «d'acceleració»

La primera sessió de la nova Incubadora TIC i FoodTech va tenir lloc el passat dimarts 7 de maig
La primera sessió de la nova Incubadora TIC i FoodTech va tenir lloc el passat dimarts 7 de maig | Cedida
09 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:01h

REDESSA ha engegat aquesta mateixa setmana la quarta edició de la Incubadora TIC i FoodTech, un programa d'assessorament i acompanyament a empreses de nova creació o en fase inicial. El requisit principal és que proposin solucions tecnològiques amb desenvolupament de software que siguin aplicables al territori i escalables a altres mercats o empreses.

La sessió introductòria d'enguany es va dur a terme el passat dimarts 7 de maig a les instal·lacions de Cepid, amb les deu noves empreses seleccionades per aquesta edició. Segons apunta Albert Boronat, gerent de REDESSA, quatre d'aquestes són del sector agroalimentari, ja que "el vertical Foodtech és estratègic per l'ecosistema REDESSA i per l'Ajuntament de Reus".

Tant és així que totes elles tindran una especialització des del principi. La 4a Incubadora TIC incorpora un mentoratge específic amb empreses del Hub FoodTech & Nutrition, com l'Eurecat, l'IRTA, l'IISV o la URV; que les assessoraran en aquest àmbit.

redessa incubadora tic 4a edicio reus sandra perez nacio
La incubadora TIC i FoodTEch de Redessa tot just acaba d'iniciar la seva quarta edició. Foto: S.P

A més, una altra novetat és que cinc empreses d'anteriors edicions tornaran a rebre l'acompanyament tècnic, de forma paral·lela a les 10 incubades, i passaran a una fase "d'acceleració" per continuar endavant i fer el seu model més viable per al mercat. "Serà un programa diferent del de formació, amb un suport més concret per cada cas", afegeix Boronat.

Desplegament i participants d'enguany

Amb la nova edició recentment iniciada, el gerent de REDESSA posa en valor els resultats obtinguts des del 2020, amb la creació de més de 50 llocs de treball, més de 100 startups sol·licitants i l'objectiu persistent de "crear riquesa i inversió en el territori". Arran de l'edició del 2023, ja s'han creat 10 nous llocs de feina i s'ha facturat més d'un milió d'euros.

Enguany, s'aprofundirà especialment en el vessant del pla de vendes i les vendes en línia, així com en l’acompanyament a la inversió, amb una aposta per la cerca de noves opcions de finançament, no només territorial, també en àmbit de Catalunya i tot l'Estat.

Respecte al grau de desenvolupament de les startups participants, gairebé la meitat dels, un 40%, tenen el seu producte en fase de comercialització al mercat, un 30% tenen ja un producte mínimament viable, i el 30% restant es troben en un estat incipient on només tenen la idea o una versió beta del projecte.

En l'àmbit FoodTech, les propostes promouen l'autocultiu de verdures a casa, desenvolupament de nous principis actius farmacèutics, regeneració de la biodiversitat marina i agricultura sostenible. En l'àmbit TIC, s'adrecen al sector de l'hostaleria -optimitzar el servei i experiència d'usuari-, plataformes audiovisuals, streaming televisiu, tractament de lesions i malalties del SNC i col·laboracions automatitzades.

albert boronat josep baiges redessa incubadora tic 4a edicio reus sandra perez nacio
Els projectes participants s'emmarquen en els sectors agroalimentari, turístic, farmacèutic i audiovisual. Foto: S.P

Emmirallar-se en els casos d'èxit

El procés d’incubació té format híbrid i consta de diferents activitats: un bootcamp formatiu, mentories personalitzades, seminaris d’habilitats directives, presentacions efectives i storytelling, xerrades d’experts en màrqueting, aspectes legals, fundraising, ajuts i inversió pública, entre d’altres i jornades de networking entre participants de totes les edicions.

Algunes d’aquestes activitats estaran obertes als professionals dels centres d’empreses que formen part de la Comunitat REDESSA. La 4a edició de la Incubadora TIC finalitzarà al mes d’octubre amb el Demo Day, durant el qual, les startups presentaran el seu projecte a potencials inversors i socis comercials. 

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, com a conseller delegat de Redessa, Josep Baiges, ha refermat que "la incubadora és el reflex més clar i avançat de la voluntat de pensar en els projectes d'acompanyament perquè és important on neixen, però sobretot on creixen les empreses".

A través de l'empresa municipal, l'Ajuntament de Reus aspira a acostar la tasca d'emprenedoria i empresarial a la ciutadania. Així, Baiges i Boronat han avançat que pròximament es durà a terme un taller didàctic/divulgatiu amb estudiants, a més d'una jornada alumni per retrobar les startups que han passat per la Incubadora.

Arxivat a