Dues startups de la Incubadora TIC de REDESSA es troben entre les 100 més innovadores d'Espanya

EHealthAI i Biophenolics van participar en la segona i tercera edició, respectivament, del programa reusenc

EHealthAI i Biophenolics són dues de les startups que han passat per la incubadora TIC de REDESSA
EHealthAI i Biophenolics són dues de les startups que han passat per la incubadora TIC de REDESSA | Cedida
15 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:08h

El rànquing que analitza totes les startups als Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i que publica El Referente, portal web de referència de l'ecosistema emprenedor estatal, té enguany un cert 'ADN' reusenc entre les 100 millor considerades: EHealthAI i Biophenolics.

Ambdues, a més, van participar de la Incubadora TIC, una iniciativa de REDESSA que treballa per impulsar el creixement del sector tecnològic a Reus i la Catalunya Sud, un sector estratègic en aquest territori. Pròximament, s’obrirà la convocatòria de cara a l’edició de 2024”.

EHealthAI i Biophenolics van formar part de la Incubadora en la seva segona i tercera edició, respectivament, i ara són reconegudes per la seva innovació. El regidor de Promoció Econòmica, Coneixement i Innovació i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, assegura que “és una de les millors eines de les quals disposem a l’Ajuntament per a impulsar els projectes tecnològics”.

La salut, un àmbit clau

EHealthAI s’ha classificat en la categoria d’Informació, Informàtica i Telecomunicacions, per la seva activitat de programació i consultoria informàtica. Aquesta startup desenvolupa una plataforma d’aplicacions d’intel·ligència artificial per a l’àmbit de la salut, per a facilitar la detecció de malalties, com ara el càncer de pell.

L’activitat de Biophenolics consisteix en el desenvolupament de productes nutricèutics innovadors, amb base científica, fent servir diferents matrius alimentàries i incorporant especialment polifenols, però també vitamines, minerals i altres extractes vegetals, per a la millora de la salut i el benestar de les persones en l’àmbit físic i emocional. 

La incubadora TIC de REDESSA va tancar la seva 3a edició amb èxits empresarials Foto: TarragonaDigital


Segons l’informe, EHealthAI té una facturació anual entre 0-10.000 € i una inversió captada d’entre 100.000 €-250.000 €. Per la seva banda, Biophenolics entra en la categoria agroalimentària-biotecnològica; les seves dades de facturació i d’inversió, que corresponen a un 50.000-100.000 € de facturació anual i 0-10.000 € d’inversió captada.

 

Solucions transformadores

El rànquing reconeix l’esforç i creixement d’startups que aposten per la innovació en diversos àmbits de la societat i abasta sectors que van des de la biotecnologia fins a la intel·ligència artificial. A més, també reconeix la seva contribució a la creació de solucions transformadores que estan donant forma al futur de la innovació a l’Estat. 

Per tal de ser una de les startups preseleccionades, l’empresa havia d’estar creada a Espanya, comptar almenys un fundador espanyol i haver estat constituïda en els últims tres anys (des del 2021 fins al 2023). A més, entre els requisits també n'hi ha que comptin amb un component innovador o disruptiu i que tinguin un model de negoci estable

El jurat ha estat format per analistes dels fons Hyperion Ups, Kibo Ventures, Swanlaab, Angels Capital, BStartup, TheVentureCity i Faraday Venture Partners. En el rànquing de l’any passat, una altra startup de la Incubadora TIC, Kompy, també va ser reconeguda en aquesta classificació.  

 

Arxivat a