Aigües de Reus actualitzarà les activitats pedagògiques al voltant de la cultura de l'aigua

L'empresa ha adjudicat un nou contracte per renovar constantment la proposta que compta amb més de 4.000 participants anuals

L'empresa va estrenar una experiència lúdica i pedagògica al laboratori el passat mes de novembre
L'empresa va estrenar una experiència lúdica i pedagògica al laboratori el passat mes de novembre | Sandra Pérez
25 d'abril de 2024, 13:49
Actualitzat: 13:49h

Aigües de Reus ha adjudicat el contracte de gestió i monitoratge de les activitats pedagògiques amb l’objectiu d’apropar el servei i la cultura de l’aigua a la ciutadania. El nou contracte permetrà la dinamització i actualització permanent de les activitats, en funció de la demanda, l’interès que generin, el context social, les tendències o l’evolució dels espais.

Les activitats compten amb una participació anual de més de 4.000 persones. El públic són, principalment, estudiants de primària, secundària i batxillerat; tot i que també hi participen centres universitaris, centres cívics i Centres d’Assistència Primària (CAP) de la ciutat.

Totes les activitats proposades tenen un vessant general i un altre local. Es divulga el valor de l’aigua i es consciencia sobre la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora s’explica com es gestiona l’aigua a la ciutat i quines són les seves infraestructures més importants.

Reflexionar sobre els usos i la gestió municipal

“La promoció de la cultura de l’aigua, especialment entre els més joves, ha de continuar sent una de les línies estratègiques d’Aigües de Reus, amb la qual cosa cal impulsar totes les activitats que ajuden a entendre com funciona un servei tan essencial", afirma el regidor responsable del servei, Daniel Rubio.

Afegeix, a més, que aquestes activitats "contribueixen a reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors, la seva gestió i la importància de l’estalvi d’aquest recurs tan valuós”. Aigües de Reus compta amb un paquet d’activitats al voltant de la gestió i la cultura de l’aigua, que amb els anys s’han anat ampliant. 

laboratori pedagogic aigues reus sandra perez nacio
Les activitats pedagògiques s'adrecen sobretot a estudiants de Reus i comarca. Foto: S.P

El contracte que ara s’ha adjudicat integra per primer cop totes les activitats que s’organitzen a la ciutat i que tenen l’aigua com a centre d’interès. Fins ara, les activitats que es feien a la Boca de la Mina s’organitzaven i s’adjudicaven d’una banda, i les activitats a les instal·lacions d’Aigües de Reus, d’una altra.

Contracte amb dos lots diferenciats

Formalment, el contracte s’ha adjudicat en dos lots. Un primer inclou la gestió i monitoratge de les visites a les instal·lacions de l’empresa, que permet conèixer el funcionament de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), així com la visita al centre d’interpretació “Espai Aigua”, i tot un seguit de propostes per als estudiants que tenen lloc als respectius centres d’ensenyament. L’adjudicatari ha estat Funbrain S.L.

El segon lot  inclou la gestió i dinamització de l’ús dels espais d’Aula-Taller municipal i Punt d’Acollida construïts al passeig de la Boca de la Mina, que tenen l’aigua com a element essencial de la vida. Aquest lot també inclou la proposta de gestió i dinamització de les activitats futures en l’espai de la Bassa Nova, un cop s’hagin acabat les obres d’adequació que ara s’hi fan. Aquest segon lot ha estat adjudicat a l’empresa Còdol Educació.

El termini de durada del contracte s’ha establert en dos anys, amb la possibilitat de formalitzar tres pròrrogues anuals. Al cap de tres mesos, les empreses adjudicatàries hauran d’emetre un informe de revisió de les activitats amb possibles canvis, modificacions o noves propostes. Igualment, s’avaluarà l’evolució de les activitats i propostes de renovació a fi que les activitats es vagin adaptant a les noves sol·licituds o inquietuds de la ciutadania.

Arxivat a