Anuncien la data d'inici de les obres per millorar l'accés peatonal a l'Espluga Park

Els treballs començaran durant el mes d'abril

Imatge d'un dels carrers de la urbanització
Imatge d'un dels carrers de la urbanització | Cedida
16 de març del 2023
Actualitzat a les 12:52h
Els veïns de l'Espluga de Francolí tenen, més a prop, la millora de l'accés de vianants a la urbanització de l'Espluga Park. Es farà mitjançant l'execució d'una nova escala. En la Junta de Govern Local que se celebrarà la setmana vinent s'adjudicarà l'obra a l'empresa Excavacions Masdeu per un pressupost total de 69.649,99 euros.

El projecte consisteix a millorar l'accés per a vianants a la urbanització de l'Espluga Park, mitjançant l'execució d'una nova escala i la pavimentació del tram inicial i final de la rampa. Actualment per accedir a la urbanització, es pot fer per dues rampes que comencen i acaben quasi al mateix punt, però aquestes tenen un pendent d'accés molt pronunciat. Ara, el que es durà a terme és l'execució d'unes escales i replans d'un 2% de pendent, ocupant una part del talús i ubicades paral·lelament a la rampa més curta, per tal de salvar un desnivell de 8 metres.
 

Dos pasos de vianants nous

També, s'aprofitarà per executar dos passos de zebra en la intersecció de vianants i vehicles en els trams que uneixen la nova escala amb la vorera inferior i superior. Tanmateix, es redistribuiran els fanals existents i es col·locarà un nou enllumenat amb làmpada LED.

Per executar aquests treballs d'arranjament, l'Ajuntament de l'Espluga va realitzar en una fase prèvia un estudi topogràfic que va demanar a la Diputació de Tarragona amb el qual es va poder valorar plantejar el projecte tècnic de l'obra. La redacció del projecte executiu s'ha fet a través del personal tècnic del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que també portaran la direcció d'obra. Durant la redacció del projecte, la regidoria d'Urbanisme i els serveis tècnics comarcals van reunir-se amb el veïnat per decidir, entre les diferents propostes, quina era l'opció més convenient.

Els treballs es preveuen iniciar en les pròximes setmanes i s'allargaran uns quatre mesos, durant els quals està previst mantenir el carrer obert al trànsit excepte en moments puntuals.