Autoritzen un nou parc eòlic a la Terra Alta, el cinquè en un mateix municipi

La inversió prevista és de 3,6 milions d'euros

Una màquina i un camió treballen davant d'un molí de vent en una imatge d'arxiu.
Una màquina i un camió treballen davant d'un molí de vent en una imatge d'arxiu. | Anna Ferràs
28 de desembre del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 10:52h

La direcció general d'Energia ha atorgat l'autorització administrativa prèvia, l'autorització administrativa de construcció i la declaració d'utilitat pública del parceòlicMicrovilalba, a la TerraAlta. El projecte està format per un aerogenerador de 3 MW de potència (94 metres d'altura i 112metres de pales) i una línia soterrada de 25 kV d'evacuació d'energia.

La promotora és l'empresa Microvilalbaeòlica SL, amb domicili social a Barcelona. La inversió prevista és de 3,6 milions d'euros. La nova central afecta el termemunicipal de Vilalba dels Arcs (Terra Alta), on ja hi ha quatreparcseòlics en funcionament (39molins de vent) i un cinquè de Naturgyautoritzat, PuntaRodona (2 aerogeneradors).

De tots els organismes i entitats consultades, només l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) emet un informe on fa constar de dues possiblesafectacions al domini públic hidràulic, que corresponen als encreuaments de la líniaelèctricasoterrada amb el barranc del Corberà i el barranc de Varvall. Les actuacions del parcMicrovilalba no podran afectar el curs natural de les aigües. També els escorrancs dels camins s'hauran de dissenyar segons les recomanacions tècniques de l'ACA.

ProteccióCivil també recorda que els treballs que s'han de fer en zones forestals s'han d'executar en èpoques de baixriscd'incendi i amb les mesures de prevenció pertinents. El Departament de Justícia assegura que no s'ha localitzat cap fossa en l'àmbitafectat pel projecte.

Arxivat a