Ballesteros ha convocat les dues sessions el mateix dia. Aquesta acció, tot i que sempre ha defensat que els volia fer, arriba després que els grups de l'oposició s'hagin unit i hagin forçat la situació. Aquest és el cas d'ERC, PDECat, ICV i la CUP que el passat 25 de setembre, quan faltava poc per les 13 h, la petició de convocatòria del ple monogràfic. Minuts abans, l'alcalde havia anunciat a través d'un comunicat la intenció de convocar-lo. En aquest ple es tractaran ni més ni menys que cinc punts, que són d'interès dels partits de l'oposició i també per a la ciutadania.
Segons l'ordre del dia emès pel consistori, Ballesteros o Javier Villamayor -conseller comissionat dels Jocs Mediterranis- hauran de fer una avaluació econòmica de l'esdeveniment esportiu a partir dels ingressos generals i desglossats provinents de la venda d'entrades, marxandatge, aportacions de totes les administracions públiques, patrocinadors i altres fonts d'ingressos i despeses generals i desglossades de l'esdeveniment, entre altres qüestions relacionades.
Hauran de fer una avaluació de l'impacte a la ciutat dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2018 a partir de la participació ciutadana en l'assistència als actes esportius, les persones voluntàries, la creació de llocs de treball directes i indirectes, la repercussió turística i el llegat dels Jocs.
El tercer punt es demana que facin una avaluació de l'organització a partir del sistema de venda d'entrades, els criteris de repartiment d'entrades, la implicació de les entitats del territori i la política de recursos humans, entre altres qüestions relacionades i el quart, que s'avaluï la repercussió dels jocs sobre la imatge projectada de la ciutat.
I per últim, que s'expliqui el Pla de gestió de l'Anella Mediterrània i futur de les instal·lacions esportives dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018.
Cal recordar que Villamayor i Víctor Sánchez, director executiu de la Fundació Tarragona 2017, van exposar la setmana passada que els Jocs Mediterranis es tanquen (provisionalment) amb un superàvit de 150.000 euros. Unes xifres que l'oposició no entén i que esperen que aquest divendres es pugui posar una mica de llum en aquesta "gestió opaca".

Ricomà, Estrada i Nadal entrant a registre la petició per a celebració d'un ple monogràfic, el passat 25 de setembre Foto: Jonathan Oca
Inipro i la situació de Ballesteros
Per altra banda, el que fa referència a Inipro, el primer que se celebrarà, es podria considerar un premi a Cs, ja que la formació liderada per Rubén Viñuales va ser l'única que no va demanar la dimissió de Ballesteros ni de Begoña Floria, portaveu del govern municipal, després de conèixer que el jutjat d'instrucció els acusa de vuit i cinc delictes, respectivament, relacionats amb el cas, i els envia a judici. Segons la interlocutòria del procediment abreujat, el magistrat imputa a l'alcalde de Tarragona els delictes de prevaricació, alteració de preus en concurs i subhastes, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública.
El plenari només tractarà un punt, que és el que figura en l'ordre del dia: "Explicar la situació processal i política de l'alcalde en relació amb el cas Inipro". Durant prop d'una hora i quart, Ballesteros haurà de fer front a les preguntes incòmodes de l'oposició.
Pel que fa al mateix cas Inipro, el soci de govern del PSC, el PP, no es pronuncia i de moment no es mulla. El portaveu dels populars i actual primer tinent d'alcalde, José Luís Martín, va assegurar que els populars esperant que la resolució judicial sigui ferma i que per tant, es dicti la dictarà la interlocutòria de judici oral, per "estudiar les conseqüències que això comporta".
L'alcalde de Tarragona està convençut que no ha fet res il·legal i defensa la seva innocència i espera que el cas no arribi a judici oral perquè no entén les acusacions.